Venkelsoep met tomaat
Lekker soepje en mega makkelijk om te maken!! Je kunt deze venkel-tomatensoep als hoofdgerecht eten met bijvoorbeeld een lekker stokbroodje erbij of koolhydraatarme cracker. Of je eet deze soep als lunchgerecht. Anyway, je komt met deze soep op een makkelijke en smakelijke manier aan je groenten!
Ingrediënten
Voor een flinke pan soep waar je een paar dagen van kunt eten:
2 venkels
2 uien
2 teentjes knoflook
800 gr tomatenblokjes in sap
1 liter groentebouillon
Gemalen peper
Eventueel:
Wat balsamico azijn
Verse peterselie
Bereiding:
- Ui, knoflook en venkel in stukjes snijden en even vijf minuten zachtjes aanbakken.
2. Bouillon en tomatenblokjes toevoegen en 40 minuten zachtjes laten koken.
3. Staafmixer erop.
4. Beetje peper erover, eventueel wat balsamico azijn en verse peterselie en bon apetit!
Het originele recept komt van NewFysic. Ik heb wel de hoeveelheid bouillon aangepast anders vond ik hem veel te waterig worden. Je zou zelfs nóg iets minder bouillon kunnen toevoegen dan hierboven staat.
Ook heb ik de kooktijd naar beneden geschroefd anders stond ik wel heel lang te wachten 😉