Koolhydraatarme lasagne
De Italiaanse keuken vermengen met producten van eigen bodem zónder suiker of snelle koolhydraten. Dit gerecht bevat tientallen goede eigenschappen maar waar het bij eten vooral echt om draait: een verrassend lekkere smaak!
Ingrediënten koolhydraatarme lasagne
(circa 3 a 4 personen of voor z’n tweeën als je enorme trek hebt en geen bijgerecht serveert)
2 aubergines
1 knolraap
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
Tomaat uit blik (kies voor hele tomaten in blik, die hebben meer smaak dan blokjes tomaat uit blik)
Geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)
Italiaanse kruiden
Stevia
Lasagne met knolraap en aubergine maken
1. Schil de koolraap en snijd hem in staafjes. Kook deze 10 minuten, giet af en zet apart.
2. Verwarm de oven op 190 graden.
3. Snijd de aubergine in dunne plakken, bestrijk ze met olijfolie, bestrooi ze met wat zeezout en grill ze kort in de hete grillpan. Terwijl je de besmeerde kant aan het grillen ben, bestrijk je de andere kant met wat olijfolie en strooi je er weer een beetje zout over (dus géén olijfolie in de grillpan doen).
4. Fruit ondertussen in een koekenpannetje de ui met de knoflook in wat olijfolie glazig.
5. De hele tomaten in blik kun je het makkelijkst kleiner snijden door ze met een mes ín het blik te snijden. Dit bespaart je een smeerboel en bespaart ook het sap dat we nodig hebben. Niet moeilijk doen, gewoon een beetje tjak tjak met je mes en klaar. Voeg dit nu toe aan de ui met knoflook.
6. Voeg ook een eetlepel Italiaanse kruiden toe en een theelepel stevia en roer om.
7. Neem een ruime ovenschotel en leg hier eerst een laag knolstaafjes in, dan een laag aubergine en dan een laag tomatenmengsel. Als het goed is kun je daarna nog een laag maken.
8. Verkruimel als laatst de geitenkaas er bovenop en stop de schotel zo’n 25 a 30 minuten in de oven.
Variatietips
♥ Voeg rundergehakt toe.
♥ Voeg schijfjes aardappel toe.
♥ Voeg olijven en/of zongedroogde tomaat toe.
♥ Voeg extra geitenkaas toe.