Zoete rijstschotel met prei, paprika, tomaat en kip
Dit gerecht is ietwat zoetig van smaak en kun je met diverse ingrediënten uitbreiden. Liever geen vlees? Maak dit gerecht dan vegetarisch door de kip gewoon weg te laten!
Ingrediënten (3-4 personen)
rijst naar eigen hoeveelheid
2 preien
1 rode paprika
1 pakje Passata di pomodori van AH (tomatensaus)
circa 300 gr kipfilet (kun je ook weglaten)
1 rode ui en 1 sjalotje (2 gewone uien kan ook)
paprikapoeder
gedroogde tijm
peper en zout
10 druppels Stevia
Zoete rijstschotel met prei maken
1. Kook de rijst volgens de kookvoorschriften.
2. Snijd de prei in halve ringetjes en de paprika in blokjes en de ui grof.
3. Snijd de kipfilet in blokjes en bak in wat kokosolie met een beetje paprikapoeder en lekker wat peper en zet apart.
4. Bak vervolgens in dezelfde pan de ui, prei en paprika voor circa 5-6 minuten totdat de prei wat zachter is geworden.
5. Voeg flink wat peper toe en een beetje zeezout. Voeg ook lekker wat paprikapoeder en tijm toe.
6. Hussel alles door elkaar en voeg vervolgens de kipblokjes toe, het pakje Passata di Pomodori en 10 druppels Stevia. Alles nog even goed doorwarmen en klaar is kees!
Variatietips
♥ Lekker met wat feta of kaasblokjes van Arla Apetina
♥ Je kunt de kipfilet ook weglaten.
♥ Lekker met ananas of rozijntjes.
♥ De passata di pomori en Stevia kun je ook vervangen door een pakje tomato frito (let op: hier zit suiker in!)