Suikervrije & koolhydraatarme visragout
Dit recept vond ik nou echt een verrassing! Ik had het eerlijk gezegd niet echt verwacht, maar het eindresultaat was erg lekker. Dankzij dit recept kan ik nu op een gezonde manier vis met een sausje eten!
Ingrediënten visragout (2 personen)
350-400 gr witvis (schelvis, koolvis, wijting)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tl kerrie
50 gr amandelmeel
200 ml kokosmelk
400 gr spruitjes
Olijfolie en peper & zout
Koolhydraatarme visragout maken
1. Bak de vis in wat olijfolie. Bij mij was hij in een paar minuten gaar.
2. Snijd de vis in stukjes.
3. Maak de spruitjes schoon (kontje eraf en buitenste laagje eraf pellen) en kook ze in weinig water in 5-10 minuten gaar.
4. Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn.
5. Verwarm een beetje olijfolie en fruit de ui zacht en glanzend.
5. Voeg nog wat olijfolie toe plus de knoflook en de kerrie en bak dit mengsel even zachtjes door.
6. Roer het amandelmeel door de ui en verwarm dit goed door.
7. Voeg dan de kokosmelk toe en roer goed door zodat er een saus ontstaat. Voeg de stukjes vis toe en laat de saus ietsje indikken. Maak op smaak met zout en peper.
Variatietip
♥ In plaats van olijfolie kun je ook kokosolie gebruiken.
Dit recept komt uit het boek: Oergondisch genieten