Quinoa met kip en kalamata olijven
In deze salade maken de kalamata olijven het helemaal af! Als je net als ik niet zo dol bent op olijven dan moet je zeker de kalamata olijven eens proberen! Ik ben heel aangenaam verrast door de smaak!
Ingrediënten warme kipsalade met quinoa 2 personen
2 kipfilets (liefst biologisch)
Bakje cherrytomaatjes
125 gr quinoa
Flinke hand verse peterselie
1,5 tl gedroogde rozemarijn
15 kalamata olijven
2 el balsamico
4 el olijfolie extra vierge
1 flinke tl mierikswortel
Peper en zout
Quinoasalade met kip maken
1. Zet twee pannen water op: 1 voor de kip en 1 voor de quinoa.
2. Kook zowel de kipfilet als de quinoa 10 minuten en voeg aan het water wat (Keltisch) zeezout toe. De kipfilet is goed als hij gaat drijven dus kijk even of hij een paar minuten extra nodig heeft (max 15 minuten).
3. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Je kunt ervoor kiezen om deze koud toe te voegen (lekker snel) of even op te warmen in een koekenpan.
4. Snijd de olijven grof.
5. Snijd de peterselie fijn.
6. Maak een dressing van de balsamico, olijfolie en mierikswortel.
7. Giet de quinoa af, laat uitlekken en strooi de rozemarijn erover.
8. Doe de quinoa en tomaatjes in een kom.
9. Spoel de kip af met koud water en pluk er draden van (gewoon de kip uit elkaar trekken).
10. Doe de kip ook in de kom en schenk de dressing erover en voeg nog lekker wat peper toe. Alles goed husselen en klaar is Kees!
Variatietips
♥ Voeg andere groente toe zoals gekookte sperzieboontjes of broccoli.
♥ Voeg een handje zaden toe zoals pompoenpitten of zonnebloempitten.