Havermoutpap met wortel
Dit recept staat wekelijks op de ontbijttafel. Het is één van de favorieten van mijn zoon Hugo. Top natuurlijk want zo krijgen we ’s ochtends al een portie groenten binnen!
Ingrediënten wortelpap 2 personen
150 gr wortel
10 el havermout
300 ml rijstemelk met kokossmaak
10 druppels stevia
Kijk bij de variatietips voor smaakvolle toevoegingen!
Pap met havermout en wortel maken
1. Breng de kokosmelk aan de kook.
2. Snijd de wortel fijn en voeg toe met de stevia.
3. Na 5 minuten koken voeg je de havermout toe. Als het dan al te dik wordt kun je water toevoegen.
4. Laat de pap nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
5. Verdeel de pap over 2 kommen en laat afkoelen. Ik zet de kommetjes bijvoorbeeld 10-15 minuten buiten neer of in de koelkast. Let op
Variatietips
♥ Voeg wat gehakte noten toe zoals pecannoten, walnoten en hazelnoten. Dit kun je eventueel al tijdens het koken doen zodat de noten makkelijker verteerbaar zijn.
♥ Kinderen maak je blij met wat rozijntjes erbij.
♥ Als de pap wat is afgekoeld is het lekker om blauwe bessen toe te voegen.
♥ Wil je sneller klaar zijn? Koop dan de wortel julienne gesneden.