Wrap met kip en macro’s berekend
Simpel recept, verrassend lekker en heel prima qua macro’s!
Ingrediënten eiwitrijke kipwrap (1 persoon)
100 gr kipfilet
1 meergranen tortilla AH (=40 gr)
1 trostomaat (100 gr)
2 plakjes ontbijtspek
1 plak kaas (ik heb genomen: jong belegen 48+ = 30 gr)
1 bosui
50 gr ijsbergsla
paprikapoeder / peper / zeezout
Wrap met kip en ijsbergsla maken
1. Kook de kipfilet voor 10-12 minuten. Spoel even af met koud water. zodat hij sneller afkoelt.
2. Snijd de tomaat in plakjes en de bosui in ringetjes.
3. Bak de ontbijtspek knapperig.
4. Pluk draden van de kipfilet.
5. Verwarm de tortilla in een pan. Leg het plakje kaas erop zodat dit lekker zacht wordt.
6. Beleg daarna de tortilla met de ijsbergsla, geplukte kipfilet, paprikapoeder, tomaat, bosui en spek. En bestrooi met peper en lekker wat (Keltisch) zeezout.