Pompoen, wortel, zalm, quinoa en boerenkool
Niet de eerste combinatie waar je aan zou denken! Toch? Ik wilde even wat maken met wat ik nog in de koelkast had liggen. Zalm gehaald omdat ik goede vetten wilde hebben. En dat dus met de rest in de oven geknald. En het resultaat was nog verrassend lekker ook. Zelfs manlief vond het lekker. En dat zegt wel wat natuurlijk. 😉
Ingrediënten 2 personen
2 stukken zalm
400 gr pompoen
100 gr wortel
Handje boerenkool
150 gr quinoa
Handje verse koriander
2 tl komijn
2 tl koriander
1 tl kurkuma
1 tl kaneel
Citroensap
Olijfolie
Peper & zout
Pompoen, wortel en zalm klaarmaken
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Als je geen voorgesneden pompoen en wortel hebt, verwijder dan de pitten van de pompoen en snijd in stukken. Rasp de wortel of snijd in stukjes.
3. Neem een grote ovenschaal, vet deze in met olijfolie, leg hier de zalmstukken in en bestrooi met peper en zout. Leg de pompoen en wortel er omheen. Strooi er wat boerenkool over en vervolgens alle kruiden. Hussel een beetje door elkaar en zet in de oven voor 20-25 minuten.
4. Kook de quinoa zachtjes in 500 ml water.
5. Hak de koriander grof.
6. Als de ovenschotel klaar is, serveer je deze met de quinoa en de verse koriander. Besprenkel met wat citroensap en strooi er nog wat Keltisch zeezout over.
Variatietips
♥ Laat de boerenkool weg.
♥ Vervang de quinoa door aardappels.
♥ Voeg een fijn gesneden ui toe in de oven.
♥ Vervang de quinoa door rode quinoa.