Geniet van de smaak van zalm, frisse tomaat en geitenkaas. Dit recept is zó simpel maar o zo lekker! En het leuke is dat je er verschillende kanten mee op kunt en het lekker snel klaar is.
Ingrediënten:
Stuk zalm (vers is wel zo lekker)
Tomaat, klein gesneden zonder vruchtvlees
Teentje knoflook, geperst
Citroenrasp
Olijfolie
Alle verse kruiden die je hebt (zoals peterselie, basilicum, etc.)
Geitenkaas (bijvoorbeeld Bettine Blanc)
Spaghetti (kamut, spelt of volkoren)
Verwarm de oven, doe een klein beetje olijfolie in een ovenschotel, leg daar de zalm op en dan hup in de oven. Kwartier op 200 graden moet voldoende zijn.
Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven. Mix olijfolie, knoflook, klein gesneden tomaat, citroenrasp en alle groene kruiden die je hebt en zet dit apart. Hoe langer je dit apart zet, hoe lekkerder de smaken in elkaar over kunnen gaan.
Alles op een bord doen, beetje peper en zout erover en serveren maar!
Variatietips:
– Serveer met een plukje rucola of bladsla
– Geen zin in zalm? Deze kun je ook weglaten. Maak dan een extra portie tomatenfrutti.