Warme pompoen met amandelen
Zin in zoet? Zin in een volle buik? Deze makkelijke pompoen maaltijd zal je verrassen door zijn zoete en zoute smaken en verschillende texturen.De knapperige bite van amandelen, de zachtheid van pompoen en de lekkere textuur van hüttenkäse maken van deze maaltijd een feestje. En dat allemaal suiker- en gistvrij!
Ingrediënten pompoen met ui en amandelen (2-3 personen)
1 pompoen
3 rode uien
5 knoflooktenen
bakje Hüttenkäse
amandelen
grano pedano
zeezout
tijm
olijfolie
Pompoen uit de oven met amandelen maken
1. Zet de oven op 220 graden.
2. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitjes.
3. Snijd de pompoen vervolgens verder in partjes (en naar wens blokjes) en stop ze in een ovenschaal (ja, je hebt het goed gelezen, de schil kun je laten zitten!).
4. Snijd de rode ui grof en verdeel over de pompoen.
5. Ontvel de knoflooktenen en snijd ze grof en verdeel over de schotel.
6. Besprenkel met olijfolie en met flink wat zeezout en lekker veel tijm (ik gebruik zelf de gedroogde tijm en doe er echt lekker veel op).
7. Zet in de oven voor circa 30 minuten.
8. Hak de amandelen doormidden en bak ze in een droge koekenpan, regelmatig omkeren!
9. Schaaf wat grano pedano.
10. Als de pompoenschotel klaar is zet je deze op tafel en serveer je de amandelen, grano pedano en hüttenkäse apart. Zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel hij erbij doet.
Bij dit gerecht heb ik bewust niet overal hoeveelheden aangegeven. Ga zelf ervaren hoeveel grano pedano je wilt, hoeveel amandelen en hoeveel hüttenkäse. Ik houd er zelf van om er lekker veel van toe te voegen maar misschien denk je daar zelf anders over. Gewoon proberen dus!
Variatietips
♥ Rijst of quinoa toevoegen (serveer er dan iets minder van de pompoenschotel bij).
♥ Bestrooi eens een paar happen met het gezonde nori poeder.
Macro’s pompoen uit de oven
Voor 300 gr pompoen, 110 gr hüttenkäse, 50 gr rode ui, 40 gr grano pedano, 30 gr amandelen:
561 cal
14,7 kh
43,6 eiwit
35 vet
6,7 vezel
7 comments
Was lekker met quinoa, geitenkaas, pecorino en sla.
Ik word helemaal blij van jouw site! Heb voor komende week een boodschappenlijstje gemaakt voor verschillende van je recepten. Ik heb er nu al zin in!
Hoi Astrid, wat leuk om te horen! Succes met de boodschappen en hoor het graag als je nog aanvullingen hebt op de recepten!
Groetjes Marije
Dit gerecht was heerlijk. Echt verrassend die smaken bij elkaar.
Hoi, ik heb een aantal maanden geleden van mijn homeopatisch arts de diagnose: “flinke verschimmeling van de darmen” gekregen. Pfffff…. ik schrok ervan en ging gelijk aan de slag. Toen mijn zoontje twee weken later met spoed in het ziekenhuis werd opgenomen ben ik er abrubt mee gestopt (waarom eigenlijk denk ik nu). Op de een of andere manier ben ik de discipline kwijtgeraakt en kan het niet meer volhouden me aan het dieet te houden. Ik ben daarom zoooo blij met deze blog en alle lekkere recepten die ik nu al gezien heb. Ik ga straks boodschappen doen voor dit gerecht. …ik kijk er zelfs naar uit. Dankjewel!
Hoi Anette, wat fijn om te horen dat de website je helpt! De discipline kwijtraken overkomt de beste. Ik houd het dieet zelf ook niet alle dagen vol hoor, maar de truc is om toch iedere keer weer in het juiste spoor proberen te komen en dat zo lang mogelijk vol te houden! Vanavond ga ik een soep van gegrilde groenten maken en ik ben ook bezig met het maken van een detoxweekmenu voor het candidadieet! Ik merk dat er steeds meer mensen zijn die candida hebben en/of andere klachten vanuit de darmen en dat motiveert mij in ieder geval om met nieuwe, makkelijke en bovenal lekkere en gezonde recepten te blijven komen! Als je variatietips op de recepten hebt dan hoor ik die natuurlijk graag! Zo helpen we elkaar naar een gezond en lekker leven 🙂
hoi marije,
Ik lees hierboven dat je een detoxweekmenu hebt gemaakt,waar kan ik die vinden?
En mozzarella en huttenkase…in het begin vermijden of kan het gewoon?
groetjes..