Frisse en zoete salade met sinaasappel en venkel
Deze salade behoort tot mijn favorieten! Met name ook omdat mijn kleuterzoon hiervan smult! Hij eet rucola, venkel en sinaasappel alsof hij nooit anders heeft gedaan! Nu is de combinatie ervan natuurlijk ook om van te watertanden! Zeker met de frisse komkommer, de zure geitenkaas en de zoete rozijntjes. Mits je daar aan toe bent natuurlijk! Want ook zonder rozijntjes smaken de venkel en sinaasappel opperbest!
Ingrediënten venkel salade 2-3 personen
Zakje rucola
1 venkel (kun je evt ook weglaten)
1 sinaasappel
Handje walnoten
Handje rozijnen
Rolletje geitenkaas
1 komkommer
Limoensap (prima uit een flesje)
Walnootolie
Bereiding
1. Haal de schil van de sinaasappel en snijd de partjes sinaasappel iets kleiner.
2. Snijd de venkel, de komkommer en de geitenkaas in stukjes.
3. Doe de rucola, venkel, sinaasappel, komkommer, rozijnen en walnoten in een kom.
4. Doe hier een flinke scheut walnootolie overheen en wat limoensap.
5. Maak eventueel af met nog een beter peper.