Frisse en zoete salade met sinaasappel en venkel
Deze salade behoort tot mijn favorieten! Met name ook omdat mijn zoon en kleuterdochter hiervan smullen! ze eten rucola, venkel en sinaasappel alsof ze nooit anders hebben gedaan! Nu is de combinatie ervan natuurlijk ook om van te watertanden! Zeker met de frisse komkommer, de zure geitenkaas en de zoete rozijntjes. Mits je daar aan toe bent natuurlijk! Want ook zonder rozijntjes smaken de venkel en sinaasappel opperbest!
Je kunt ervoor kiezen om alles grof te snijden, zodat je een mooi opgemaakte schaal krijgt zoals op de foto. Qua eten vraagt dit wel wat meer werk, je zult met je vork de ingrediënten bij elkaar moeten prikken. Als je deze salade makkelijk weg wilt kunnen eten met bijvoorbeeld een lepel, dan raad ik je aan om de venkel, komkommer en rucola heel fijn te snijden. Zeker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue of met kleine eters of gasten, is dit echt ideaal!
Ingrediënten venkel salade 2-3 personen
Zakje rucola
1 venkel (kun je evt ook weglaten)
1 sinaasappel
1 komkommer
Handje walnoten
Handje rozijnen
Rolletje geitenkaas
Limoensap (prima uit een flesje)
Walnootolie
Bereiding
1. Haal de schil van de sinaasappel en snijd de partjes sinaasappel iets kleiner.
2. Snijd de venkel, de komkommer en de geitenkaas in stukjes.
3. Doe de rucola, venkel, sinaasappel, komkommer, rozijnen en walnoten in een kom.
4. Doe hier een flinke scheut walnootolie overheen en wat limoensap.
5. Maak eventueel af met nog een beter peper.

