Recept voor zwarte bonen met botersla en avocado
Deze salade is puur natuur en echt zalig. Je geeft je lijf hiermee alle bouwstoffen die hij nodig heeft en dat is, naast de lekkere smaak, ook mooi meegenomen! Ik raad je aan om er ook de cashewsaus bij te maken om het feest compleet te maken!
LET OP: dit recept is met rode rijst. Rode rijst heeft een kooktijd van 45 minuten. Houd hier dus rekening mee als je deze salade gaat maken. De rode rijst vooraf koken kan natuurlijk ook of kies voor een andere rijstsoort met een kortere kooktijd (zoals zilvervliesrijst).
Ingrediënten zwarte bonensalade 2 personen
Blik zwarte bonen (blik 400 gr- uitlekgewicht 265 gr)
Botersla (zak 100 gr)
Rode rijst
1 avocado
2 bosui
Verse koriander
1 el limoensap
Komijnpoeder
Cayennepeper
Peper & zout
Optioneel: superlekker bij deze salade is de Cashewsaus!
Optioneel: kiemen zoals alfalfa
Zwarte bonensalade met rode rijst maken
1. Zorg dat je de rode rijst hebt gekookt en klaar hebt staan.
2. Giet de zwarte bonen af en spoel af met koud water.
3. Doe de zwarte bonen met de rode rijst in een pan en voeg lekker veel komijnpoeder toe, een beetje cayennepeper voor wat pit, de limoensap en wat peper en zout. Warm eventjes op. Je kunt deze stap ook overslaan als je liever een koude salade eet!
4. Snijd de bosui in ringetjes en hak de koriander grof.
5. Verdeel de botersla over twee borden.
6. Voeg het bonenrijstmengsel toe, de avocado en de bosui en koriander.
TIPS
♥ Kook de rode rijst van te voren (bijvoorbeeld in het weekend) en bewaar in de koelkast. Zo kun je altijd snel je salade nog voedzamer maken!
♥ Geen rode rijst? Zilvervliesrijst is ook goed.
♥ Geen botersla? Pak dan een andere sla en proef.