Pompoensoep met zoete aardappel en wortel
Deze pompoensoep zit boordevol lekkere en gezonde groenten. Laat je verrassen door de zachte zoete smaak!
Ingrediënten pompoensoep (circa 5-6 koppen)
1 flespompoen
450 gr zoete aardappels
150 gr wortels
3 uien
3 teentjes knoflook
500 ml groentebouillon
15 gr verse koriander
Optioneel: 2 el pompoenpitten en 2 el gepeld hennepzaad
Pompoensoep met zoete aardappel maken
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadjes en snijd dan in grove stukken.
3. Was de aardappels en wortels en snijd in grove stukken.
4. Snijd de uien en knoflook ook grof.
5. Vet een grote ovenschaal in met olijfolie en leg daar alle groenten in.
6. Zet de schaal voor circa 25 minuten in de oven.
7. Doe dan alle groenten in een grote soeppan en laat met de groentebouillon nog 5-10 minuten pruttelen.
8. Hak de koriander grof en voeg toe aan de soep. Mix de soep nu glad met een staafmixer.
9. Je hebt nu een grove soep. Wil je deze gladder, duw de soep dan nog door een puntzeef.
10. Serveer eventueel met wat pompoenpitten en/of wat hennepzaad.
Variatietips
♥ Bak het hennepzaad even kort aan. Hierdoor komt er een zalige smaak vrij!
♥ Heb je veel soep over? Vries het dan in voor een keer dat je geen zin hebt om te koken!