Couscous met koriander en kaneel
Deze couscoussalade zit vol met lekkere smaken. De combinatie van zoete kaneel en tomaten en frisse sinaasappelsap is top!
Ingrediënten couscoussalade (2-3 personen)
100 gr couscous
400 gr cherrytomaten
5 lente ui
Bakje verse koriander
Lekker: ook wat verse peterselie
100 gr sinaasappelsap (vers!)
Sap van 1 limoen
1 grote teen knoflook of 2-3 kleintjes
2 tl citroensap
3 eetl lijfolie
1 tl kaneel
Lekkere couscoussalade maken
1. Doe de couscous in een schaal. Meng het sinaasappelsap met de limoensap en giet dit over de couscous. Zet dit voor 5 tot 10 minuten weg.
2. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, kaneel, geperste knoflook en wat peper en zeezout.
3. Was en halveer de cherrytomaatjes en was en snijd de lente uit in ringetjes.
4. Snijd de verse kruiden fijn en meng vervolgens de tomaatje, lente ui en kruiden door de couscous.
5. Giet de dressing erover en meng goed door.
Variatietip
♥ Voeg feta blokjes toe!
Geïnspireerd door: