Kipnuggets zonder gist en zonder suiker
Het is echt heel leuk om zelf kipnuggets te maken! En het lijkt een hele klus, maar dat valt dus reuze mee!
Ingrediënten gistvrije kipnuggets 3-4 personen
450 gr kipfilet
2 eieren
2 el boter
60 gr blond lijnzaad
45 gr pecorino (wanneer je je niet aan het candidadieet hoeft te houden kun je ook gewoon geraspte kaas of Parmezaan gebruiken)
1/2 tl uienpoeder
1/4 tl knoflookpoeder
1/4 zout
1/4 tl peper
Gistvrije kipnuggets maken
1. Maal het blonde lijnzaad fijn en rasp de kaas.
2. Verwarm de oven voor op 190 graden.
3. Smelt de boter door die in een bakje in de oven te zetten.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
5. Snijd de kipfilet in stukken van circa 4 cm.
6. Klop de eieren en de gesmolten boter door elkaar.
7. Meng in een kommetje het lijnzaad, de geraspte kaas, het uien- en knoflookpoeder, het zout en de peper.
8. Haal nu elk kipstukje door het eimengsel en dan door het lijnzaadmengsel. Leg de stukjes dan op de bakplaat.
9. Zet in de oven voor 25 minuten. Je kunt de stukjes halverwege draaien, maar dit hoeft zeker niet!
Variatietips
♥ Wanneer je niet bezig bent met het candidadieet kun je variëren met de kaassoort.
♥ Voeg kruiden zoals peterselie toe aan het lijnzaadmengsel.