Appel, camembert en komijn in je hartige taart
Simpel recept, maar wel verrassend en smaakvol! Lekker als lunch, hoofdgerecht of tussendoortje.
Ingrediënten hartige taart met camembert (2-4 personen)
2 grote appels
1 camembert
4 vellen bladerdeeg
komijnzaad
Camembert taart maken
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
3. Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de partjes in schijfjes.
4. Verwijder de korst van de camembert en snijd deze in dunne plakjes.
5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
6. Maak van de vellen bladerdeeg en bal en maak hier vervolgens een ronde plak van die op je bakplaat past.
7. Leg de appelschijfjes en stukjes kaas om en om op het deeg. Bestrooi met een eetlepel komijnzaad en zet in de oven voor 30-45 minuten. Houd je taartje in de gaten. Bij de ene oven is hij na 30 minuten klaar en bij de ander pas na 45 minuten.
8. Zet hem sowieso na 25 minuten op de bodem van de oven of schuif hem zover mogelijk naar de onderkant.
9. Laat even een paar minuten afkoelen en bon apetit!
Variatietip
♥ Lekker met bijvoorbeeld een salade.