Zelf tonijnsaus maken
Deze saus is heel eenvoudig te maken en eindeloos toe te passen in diverse gerechten.
Ingrediënten tonijnsaus
Blikje tonijn
2 ansjovisfilet
Teentje knoflook
2 el mayonaise
2 el zure room of yoghurt of kwark
1 el citroensap
Peper
Tonijnsaus maken in 1 stap
1. Mix alle ingrediënten door elkaar. Klaar!
Variatietips
♥ Lekker met wat geroosterd zuurdesembrood
♥ Lekker over een makkelijke salade.
♥ Lekker om groenten in te dippen of om bij een lekkere pasta te serveren.
♥ Strooi wat kappertjes over de saus.
♥ Deze saus is ook lekker voor Vitella Tonnato. Maak het dan af met wat rucola en gebraden fricandeau of kipfilet.
7 comments
ik zie in dit recept mayonaise staan! maar hier zit toch suiker in?
Hoi Ineke, als je mayonaise in de winkel koopt zit er inderdaad suiker in. De mayonaise in de reformwinkel (van bijvoorbeeld het merk De Rit) bevat tarwestroop (ook suiker eigenlijk). Wil je geen van beiden nemen, dan raad ik je aan om zelf mayonaise te maken. Is eenvoudig te doen en zo weet je zeker dat er geen enkele vorm van suiker aan te pas komt.
Hallo, bedankt voor je tip, ga zeker proberen om zelf mayonaise te maken! heerlijk recept overigens.
Groetjes
Ben net naar de reformwinkel/natuurvoedingswinkel geweest en…..ze hebben wel degelijk suikervrije mayonaise te koop (ik dacht het al!!). Het merk is: VETARA.
Ingrediënten: zonnebloemolie (78%), azijn, scharreleieren (5,3%), water, mosterdzaden, specerijen (kurkuma & rozemarijn), zout, voedingszuur (melkzuur), verdikkingsmiddel (guar gom).
Hoi Marijke, dit recept staat onder het kopje ”vegetarische gerechten” maar volgens mij is vis niet vegetarisch 😉
Hm.. ik zie dat je wel meer visgerechten in deze categorie hebt staan!
Hi Jet, ik heb in mijn hoofd zitten dat je als vegetariër geen vlees eet, maar wel vis kunt eten. Zo doet mijn broer het bijvoorbeeld. Excuus voor de verwarring. Groetjes Marije