Ben nu een week bezig met 100% suikervrij eten, dus ook geen fruit of zoetigheid zoals dadels. Nee echt helemaal suikerloos dus! Ik zag er als een berg tegenop, maar ben qua eten de eerste week verrassend goed door gekomen. Heb veel in de keuken gestaan en nieuwe recepten uitgeprobeerd en zelfs een chocoladecake gemaakt die alleen gezoet is met stevia (en nog lekker is ook!).
Qua humeur en klachten bereikte ik afgelopen weekend een dieptepunt. Ik voelde me down en lusteloos en had veel hoofdpijn en buikpijn. Ik voelde me een beetje zoals die eekhoorn in Spongebob, met die vissenkom over haar hoofd! Gelukkig hoefde ik in het weekend helemaal niets en heb ik ’s middags even kunnen slapen. Maandag weer aan het werk gegaan en de nodige taartjes en spijzen afgeslagen; ik kies nu echt voor mezelf! Dat voelt goed. Wat minder goed voelt is dat ik toch wel zin heb in al die zoete lekkernijen. Maarja, ik realiseer me dat als ik daar aan toegeef, ik mezelf niet verder help! Ook heb ik continu een hongergevoel. Ik heb me laten vertellen dat dit door de candida (en parasieten) veroorzaakt kan worden. Die hopen natuurlijk dat ik voor de suikers zwicht. Grrrrr! Even doorzetten dus en mijn porties wat vergroten en meer eiwitten voor een verzadigd gevoel! Vanmiddag ga ik een nieuwe cake maken die qua smaak wat anders moet worden dan de suikervrije cake die ik vrijdag al online had gezet. Even experimenteren dus 🙂