Vele kookboeken en boeken over gezondheid staan inmiddels bij mij in de kast. Je zou me een verzamelaar van recepten en informatie over gezonde voeding kunnen noemen! Om mijn liefde voor kookboeken met je te delen en je te laten zien wat voor moois, lekkers en gezonds er allemaal in boekvorm te krijgen is, heb ik hieronder een opsomming gemaakt. Veel lees- en smulplezier!
VECHTEN MET GERECHTEN
Voor mij was dit het eerste boek dat ik aanschafte toen ik ontdekte dat ik candida had. Dit boek staat boordevol informatie over candida en over wat je er tegen kunt doen.
Pluspunten:
Overzichtelijk, veel uitleg, lekkere recepten.
Minpunten:
De bereidingstijd van veel recepten is wat langer dan ik had gehoopt. Ook moet je soms wat extra moeite doen om aan de juiste ingrediënten te komen. Daar staat natuurlijk tegenover dat je wel een heel gezonde en candidabestrijdende maaltijd maakt!
OERGONDISCH GENIETEN
Dit boek is een uitkomst voor mensen die het candidadieet volgen, hypoglycemie in de hand willen houden of gewoon puur natuur willen eten. Verwacht recepten met veel groenten, fruit, noten, zaden, ei, vis en vlees. Suiker kom je in dit boek niet tegen!
Pluspunten:
– Alle recepten op natuurlijke basis met herkenbare ingrediënten.
– Makkelijk te maken.
– Snel te bereiden.
Minpunten:
Of het een echt minpunt is weet ik niet, maar de fotografie nodigt soms niet echt uit om het recept te maken. Maar laat je hier niet door misleiden en ga gewoon voor een lekkere, gezonde maaltijd!
GRIP OP KOOLHYDRATEN
Inmiddels heb je Grip Op Koolhydraten 1 en Grip Op Koolhydraten 2. Twee hele fijne boeken die je zeker eens moet bekijken! De titel zegt het al, weinig koolhydraten dus over het algemeen ook weinig suiker!
Pluspunten:
– Heel veel recepten.
– Verrassende smaken (ook recepten waarvan je denkt, gaat dit lekker worden? Het antwoord is ja!).
– Herkenbare ingrediënten.
Minpunten:
Ik mis soms wat extra smaakmakers en kijk dus zelf hoe ik de smaak nog kan verbeteren.
BROODBUIK KOOKBOEK
Wat mij betreft hét boek dat je moet hebben als je glutenvrij en tarwevrij wilt eten! Eigenlijk is het voor iedereen goed om eens een periode glutenvrij en tarwevrij te eten en te voelen wat dat doet met je buik.
Pluspunten:
– Meer dan 200 recepten dus genoeg keus!
Minpunten:
– Je moet de nodige, soms ‘nieuwe’ ingrediënten aanschaffen om je deze leefstijl eigen te maken. Maar weet je, als je aan het candidadieet begint dan zijn ingrediënten zoals amandelmeel, blond lijnzaad en kokosolie je niet vreemd meer! 😉
POWERFOOD
Rens Kroes staat bekend om haar gebruik van natuurlijke ingrediënten. Hardcore suiker kom je in haar recepten niet tegen!
Pluspunten:
Smaakvolle recepten waarvan je weet dat ze gezond voor je zijn!
Minpunten:
Enige minpunt dat ik kan bedenken is dat haar zoete recepten niet geschikt zijn voor het candidadieet. Dit komt omdat ze daar o.a. vaak dadels voor gebruikt. Desalnietemin is het boek een aanrader voor ontbijt, lunch en avondgerechten!
Starten met het Candidadieet
Natuurlijk moeten mijn eigen e-books hier ook tussen staan! Met de lente/zomer editie en de herfst/winter haal je ruim 120 candida proof recepten in huis voor fase 1 en 2!
Pluspunten:
– Duidelijke uitleg over het candidadieet en de fases
– Heel veel recepten
– Weekmenu’s inclusief tussendoortjes
– Handige printables: invulweekemenu’s en eetregels
Minpunten:
Het is een e-book en geen fysiek boek, maar gelukkig goed te lezen op de iPad, laptop of ieder ander device! 🙂
4 comments
Hi, korte vraag. Is een pompoen toegestaan bij dit dieet?
Hi Yasmin! Yes, pompoen mag je gewoon eten!
Ik zou heel graag je boeken wel kopen maar dan van papier. Ik heb een hekel aan e- boeken…
Jammer.
Hi Cath! Ik snap je helemaal hoor! Ik heb gekozen voor-ebooks vanwege het gemak, de snelheid waarmee iemand ermee aan de slag kan en het financiële plaatje. Maar inderdaad, echte boeken voelen altijd fijner! Wat ik terugkrijg van klanten is dat ze vanuit de e-books hun favoriete recepten printen plus de weekmenu’s en invulmenu’s. Mooi mapje erbij en het is tastbaar. Wellicht een idee voor je?
Groetjes Marije