Biefstuk met quinoa en kruidige groenten
Biefstuk met quinoa en groenten met kerrie is een goed idee! Kies voor groenten zoals groene asperges, tomaatjes, peultjes en/of snijbonen. En wat dacht je van een handje spinazie erbij? Wanneer je liever koolhydraatarm eet dan kun je de quinoa ook prima weglaten. Zo wordt het een recept dat je lekker naar eigen wens kunt aanpassen.
Ingrediënten biefstuk met quinoa en groenten 1 persoon
250 gr groenten naar keuze
Stuk biefstuk
Stukje feta
Kopje quinoa
1 teen knoflook
Chilivlokken
1 el kerriepoeder
Peterselie
Scheutje olijfolie
Bereiding
1. Kook de quinoa in een laag water voor zo’n 10 minuten.
2. Snijd de groenten in de gewenste grootte. Ik zou cherrytomaatjes bijvoorbeeld altijd halveren.
2. Roerbak de groenten met de kerrie, een fijn gemaakt teentje knoflook, een snufje zout en wat chilivlokken.
3. Snijd de feta in kleine blokjes en hak de peterselie fijn.
4. Bak de biefstuk naar smaak medium of well done. Snijd hem in dunne plakjes.
5. Meng de quinoa met de feta, de peterselie en een scheutje olijfolie.
6. Serveer de quinoa met de geroerbakte groenten en de biefstuk.
Dit recept is van Yolanda, te vinden op Instagram onder @afvallen.doet.yrs.zo
Liever een quinoa recept zonder vlees?
Dan is misschien de quinoa pilav met pistachenoten wel iets voor jou!