Pompoen en kikkererwten in een bladerdeeghapje!
Dit hapje is zó lekker dat ik het iedere dag zou kunnen eten! En van de vulling die overblijft maak je nog een zalige pompoenmaaltijd. Vind ik dus echt ideaal anders blijf je met een halve pompoen zitten 😉
Ingrediënten bladerdeeghapje met pompen (circa 14-20 stuks)
1 ui
1 wortel
1 pompoen
2 teentjes knoflook
120 gr kikkererwten
1 tl sambal
200 gr tomaten passata (kun je gewoon in een pakje bij de AH kopen)
4 el sesamolie
1/2 komijnzaad
1 el korianderzaad
1 el kerrie
2 el sojasaus
2 el water
3 el sesamzaad, geroosterd
12 plakken bladerdeeg
zeezout
Bladerdeeg met pompoen en kikkererwten
1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel goed af met koud water. Zet dit even opzij.
3. Snijd de ui fijn en haal de knoflook door een knoflookpers.
4. Snijd de wortel en pompoen in kleine blokjes.
5. Meng het zaad van de koriander en de komijn met de kerrie.
6. Stop de pompoen in een ovenschaal met de knoflook, 2 el sesamolie. Doe er wat peper en zeezout overheen en hussel alles door elkaar.
7. Rooster de pompoen in de oven voor circa 15 minuten.
8. Fruit de ui en de wortel in 2 el sesamolie en voeg hier het mengsel van de koriander en de komijn met de kerrie aan toe en bak dit kort mee.
9. Voeg dan de pompoen, de tomaten passata, de sambal en de kikkererwten toe. Meng alles goed door elkaar en zet apart om af te koelen.
10. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden, zodat je driehoekjes krijgt. Leg in het midden wat van het pompoenmengsel en vouw de bladerdeeg eromheen (eerst de lange punten er strak overheen en dan de korte punt). Leg op een bakplaat.
11. Meng nu de sojasaus met 2 el water en besmeer hiermee de bovenkant van de hapjes en strooi er sesamzaad overheen. Rooster de hapjes voor circa 25 minuten in de oven.
Van het pompoenmengsel dat je over hebt, kun je nog een heerlijke maaltijd maken door wat garnaaltjes en kokosmelk toe te voegen. Heerlijk met rijst!