Courgette gevuld met couscous
Het lijkt een heel verhaal om te maken, maar het is echt heel makkelijk! Dit is best een flinke maaltijd! Je kunt er ook voor kiezen om 1 bootje per persoon te serveren en daar dan wat extra’s bij te doen, zoals wat kip en sla!
Ingrediënten gevulde courgette 2 personen
2 courgettes
100 gram volkoren couscous
handje amandelen
bakje koriander
1 citroen
feta naar keuze en smaak
Uit je voorraadkast:
1/2 eetl Ras el Hanout
1 tl kaneel
1 tl gemalen koriander
olijfolie
peper en zout
Recept maken
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepel. Zet het vruchtvlees apart.
3. Meng de olijfolie met de Ras el Hanout en smeer hiermee de buitenkant van de courgettes in.
4. Leg op een bakplaat een bakpapiertje of siliconen matje en leg hierop de courgettes. Zet ze voor 30 minuten in de oven.
5. Doe de couscous in een bakje en schenk er zo’n 125 ml kokend water overheen. Laat 10 minuten staan.
6. Hak de amandelen grof en bak ze in een droge koekenpan totdat ze licht verkleuren.
7. Rasp de schil van de citroen en zet apart. Pers één helft van de citroen uit en snijd de andere helft in schijfjes.
8. Snijd de koriander grof.
9. Roer met een vork de couscous los en voeg de koriander, citroenrasp- en sap toe. Voeg ook de kaneel toe, gemalen koriander en het vruchtvlees van de courgette. Doe er een scheutje olijfolie overheen en voeg lekker wat peper en een klein beetje zout toe. Alles goed husselen.
10. Wanneer de courgettes klaar zijn, vul je ze met het mengel. Doe de gebakken amandelen eroverheen en serveer met een partje citroen. Voeg feta naar smaak toe!
Variatietips courgettebootjes
♥ Tijd besparen? Laat dan het rasp van de citroen achterwege en kies voor citroensap uit een flesje (dit heb ik standaard in de koelkast staan)
♥ Minder calorieën? Kies dan voor de kaasblokjes van Arla Apetina ipv de feta of laat het helemaal achterwege.
♥ Voeg een klein beetje gebakken kipstukjes toe of falafel.
♥ Dit is best een flinke maaltijd! Je kunt er ook voor kiezen om 1 bootje per persoon te serveren en daar dan wat extra’s bij te doen, zoals wat kip en sla.
Courgettebootjes insmeren en op een bakplaat leggen
Zo zien de bootjes eruit vlak voordat ze de oven in gaan!