Lekkere bleekselderij met witlof salade
Eerlijk is eerlijk; als ik alleen al aan een hap bleekselderij denk, word ik niet vrolijk. Toch moet je deze snelle, simpele en suikervrije salade eens proberen. Je hebt hem snel gemaakt voor de lunch en hij smaakt echt goed. Geheime tip: besteed net even wat meer geld aan een goede olijfolie. Een wat duurdere olijfolie smaakt gewoon veel beter dan bijvoorbeeld de standaard olijfolie van AH. En deze smaak komt je salade echt ten goede!
Ingrediënten salade met witlof, bleekselderij & cashewnoten (1 persoon)
50 gr gemengde sla (bijv. eikenblad slamelange)
1 stengel bleekselderij
Half stukje witlof
1 bosui
Handje ongezouten cashewnoten
Olijfolie
Peper & zout
Salade met witlof, bleekselderije n cashewnoten maken
1. Leg de gemengde sla op een bord.
2. Snijd de bleekselderij en de bosui in dunne ringetjes.
3. Snijd de witlof in reepjes en leg allemaal op de sla.
4. Strooi er cashewnoten overheen en schenk er een ruime hoeveelheid goede olijfolie overheen (smul, dit geeft echt de smaak aan je salade).
5. Geef als laatste nog een draai aan de pepermolen en voeg nog een snufje zeezout toe.
Variatietips
♥ Voeg een gekookt eitje toe.
♥ Heb je nog andere groentes in je koelkast? Leef je uit en voeg iets toe.
Dit lekkere recept komt uit het fantastische boek Oergondisch Genieten