Kokosmelk, oregano en kip…
De combinatie van kokosmelk met oregano lijkt misschien wat gek, maar geloof me, de smaak van dit gerecht is erg lekker! Give it a try!
Ingrediënten kip met rijst (2 personen)
2 kipfilets
2 ui in stukjes
2 aubergines
3 teentjes knoflook
tomatenblokjes in blik
3 eetl kokosmelk
tandoori- of kip- of canjunkruiden
1 el oregano
zilvervliesrijst
Rijstschotel met kip, aubergine, kokos en oregano maken
1. Kook de rijst.
2. Snijd de aubergine in blokjes.
3. Bak de blokjes aubergine in kokosolie (neem een grote koekenpan) en doe er peper over en een beetje zout. Echt even lekker doorbakken zodat de blokjes goed verkleuren en daarna kun je ze apart zetten.
4. Snijd de kipfilet in stukjes en snijd de ui fijn.
5. Bak de stukjes kipfilet even kort aan en voeg daarna de ui en knoflook toe. Voeg een minuutje later ook een halve eetlepel kruiden voor de kip toe. Ik heb simpele kipkruiden van de AH gebruikt, erg lekker.
6. Dan tomatenblokjes toevoegen, de kokosmelk en een flinke eetlepel oregano.
7. Roer alles goed door en voeg dan de aubergine toe.
8. Laat nog even een paar minuten pruttelen en serveer dan met de rijst.
Variatietips
♥ Voeg stukjes ananas toe voor een frisse bite.
♥ In plaats van kokosmelk kun je ook crème fraîche gebruiken.
Macro’s kip met rijst 1 persoon
Op basis van ingrediënten voor 1 persoon: 335 gr aubergine, 55 gr rode ui, 5 gr kokosolie, 100 gr kip, 200 gr tomatenblokjes uit blik, 40 gr kokosmelk (is ongeveer 5 eetlepels), 50 gr zilvervliesrijst (65 kcal-13,2 kh).
380 kcal
35.5 kh
33 eiwit
9.6 vet
10.8 vezel