Deze speltkoekjes met sinaasappel heb je lekker snel gemaakt. Deze koekjes zijn vers uit de oven nog lekker zacht. Hoe langer je wacht, hoe harder de koekjes worden! Ze kun je dus zelf bepalen hoe je ze wilt eten.
Ingrediënten 12 koekjes
100 gr boter op kamertemperatuur
1 ei
200 gr volkoren speltmeel
60 gr erythritol
Rasp van 2 sinaasappels
2 el sinaasappelsap
1 tl bakpoeder
1 tl koekkruiden
Snufje zout
Optioneel:
Voeg 1-2 tl psylliumvezels toe
Bereiding speltkoekjes met sinaasappel
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de boter glad en klop er dan het ei door heen tot het redelijk is opgenomen.
- Meng in een kom de speltmeel, erythritol, bakpoeder, koekkruiden,
sinaasappelrasp en het zout door elkaar. - Klop het meelmengsel door het botermengsel totdat het stevig wordt en kneed
het met je handen tot een bal. - Rol de bal plat met een deegroller en steek er koekjes uit totdat je al het deeg
hebt gebruikt. - Bak de koekjes 12 – 15 minuten in het midden van de oven op 175 °C. Neem de
bakplaat uit de oven en leg de koekjes op een rooster om af te koelen.