Suikervrije appelcrumble warm of koud
Suikervrije appelcrumble is met dit recept zowel warm als koud erg lekker om te eten. Als je hem warm uit de oven eet, lijkt het wel een toetje! Daar maak je jong en oud blij mee. Ook kun je de appelcrumble helemaal af laten koelen en met bijvoorbeeld Biogarde yoghurt eten. Natuurlijk kun je de suikervrije appelcrumble er ook warm doorheen doen! Dit recept is heerlijk om in de tweede fase van het candidadieet te eten.
Ingrediënten appelcrumble 1 persoon
1 appel
50 gr amandelmeel
1 el lijnzaad
1 eitwit
15 gr boter
8 druppels stevia
Koekkruiden
Kaneel
Optioneel: Biogarde yoghurt
Suikervrije appelcrumble maken
1. Verwarm de oven op 150 graden.
2.Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd in kleine blokjes.
3. Vet een ovenschaaltje in met wat kokosolie en doe hier de appelblokjes in.
4. Meng het eiwit met het lijnzaad en roer door elkaar.
5. Weeg 50 gram amandelmeel af, doe hier een flinke snuf koekkruiden en kaneel over en roer dan het lijnzaadmengsel met de stevia er doorheen totdat je een klef deegje krijgt.
6. Snijd de boter in blokjes en roer door het deeg. Leg dit op de appelblokjes.
7. Zet voor 30 minuten in de oven. Eet warm of laat helemaal afkoelen en eet met bijvoorbeeld yoghurt.
Variatietips
♥ Voeg in stukjes gehakte noten toe voor een extra bite.
♥ Voeg wat vanillepoeder of kokosrasp toe.
♥ In fase 2 kun je hier bijvoorbeeld wat blauwe bessen bij eten.
♥ Ook lekker met een flinke dot lactosevrije slagroom.