100% suikervrije chocoladecake
Begin je al te watertanden bij het lezen van chocoladecake? Lees dan maar gauw verder want deze cake is écht suikervrij en je hebt hem in een handomdraai gemaakt!
Ingrediënten suikervrije chocolade kokoscake
50 gram geraspte kokos
150 gr kokosmelk
100 gram amandelmeel
20 gram (rauw) cacaopoeder
0,75 el stevia
80 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eieren
Variatietips suikervrije chocoladecake
♥ Voeg gehakte nootjes toe.
♥ Voeg rauwe cacaosnippers toe.
Echt suikervrije chocoladecake maken
1. Doe de kokos in een bakje en schenk de kokosmelk er overheen (begin met het dikste gedeelte van de kokosmelk en vul aan met het meer doorzichtige gedeelte). Hussel alles goed door en laat zo’n 20 minuten staan. Hierdoor wordt de kokosrasp zacht.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Vet een cakeblik van zo’n 25 centimeter in met een klein beetje zonnebloemolie. roomboter of kokosolie. Gebruik niet te veel want anders wordt de buitenkant van je cake zo vettig.
4. Leg op de bodem een stukje bakpapier, hierdoor krijg je de cake er straks makkelijk uit.
5. Roer de amandelmeel en de cacao goed door elkaar.
6. Voeg de stevia, eieren en de boter toe. Prak en roer alles goed door elkaar.
7. Voeg dan het kokosprutje toe. Ik hussel alles met een vork door elkaar, maar je kunt ook een mixer gebruiken. Het hoeft geen glad beslag te worden! Het blijft juist een beetje chunky.
8. Stort het beslag in het cakeblik en bak in de oven in circa 40-50 minuten gaar (tijdsduur is afhankelijk van de kracht van je oven dus hou zelf goed in de gaten!). Check je cake na circa 35 minuten en leg er het laatste kwartier bijvoorbeeld een stukje aluminiumfolie overheen.
Tip: als je de cake uit de oven haalt, haal hem dan gelijk uit het blik en zet de cake ondersteboven om af te koelen.
Tip: als de cake is afgekoeld, snijd hem in plakken en vries de plakken in. Zo heb je altijd een gezonde lekkernij in de buurt!
Enjoy!
Koolhydraatarme suikervrije cake
Qua koolhydraten zit je met deze cake goed. Als je 10 plakjes uit deze cake snijdt, is het ongeveer 3,69 koolhydraten per plakje. Maar! Reken per plakje wel op zo’n 185 calorieën.
11 comments
Lijkt me heeeeerlijk! Ga ik uitproberen in de periode van mijn candida dieet!
Hihi, ja hij is echt goed te doen! Heb de vriezer er al vol mee liggen zodat ik altijd een lekkere en gezonde zoete snack bij de hand heb!
Ook een hele handige tip om het in de vriezer te doen ja! Nog nooooit aan gedacht 🙂
Welke vorm van stevia wordt er in dit recept gebruikt? Ik heb alleen de poedervorm.
Ik gebruik de vloeibare vorm (heb de poedervorm eerlijk gezegd nog nooit gebruikt).
Ik heb vanavond de cake gemaakt en vond alleen het beslag al zalig! De cake is echter erg plat gebleven. Heb je enig idee wat er verkeerd is gegaan? Het viel me op de je geen rijsmiddel gebruikt.
Hi Florieke, wat leuk om te horen dat je de cake hebt gemaakt en dat je hem lekker vond! Ik denk niet dat je iets verkeerd hebt gedaan, de cake is gewoon heel compact. Door een smallere/kleinere vorm te gebruiken, krijgt de cake wellicht een wat ‘hoger’ effect. Mocht je de volgende keer gaan experimenteren met rijsmiddel dan hoor ik graag je bevindingen 🙂
Hoi Marije, Ik heb vandaag opnieuw de cake gemaakt. Omdat ik slecht reageer op amandelmeel heb ik gekozen voor kokosmeel (50gr) en 2 extra eieren omdat kokosmeel heel droog is. Ik heb een 1/4 theelepel bicarbonaat toegevoegd in de hoop de cake wat hoger te krijgen maar dat gebeurde helaas niet. De cake bleef weer redelijk plat maar was wel weer erg lekker en toch ook luchtig. Smullen!
Hi Florieke,
Thnx dat je dit deelt en leuk om te lezen dat de cake ook smullen is met een andere meelsoort! Die ga ik zeker ook eens proberen!
kan ik de boter ook vervangen door kokosvet? Ik mag helaas geen melkproducten, dus geen boter.
Hoi Anoek, ik heb geen idee wat het doet met de smaak dus gewoon proberen zou ik zeggen 🙂