Het meest in het suikervrije dieet miste ik een echt goed alternatief voor chocolade muffins. Ik bakte weleens wat met stevia en dat smaakte op zich wel aardig, maar nu word ik pas echt blij! Want met dank aan wat erythritol en amandelmeel heb ik nu de perfecte suikervrije chocolade muffin gemaakt! Een muffin die wél lekker smaakt, maar waarvan je er na 1 of 2 ook genoeg hebt. Geen sugarrush dus die maakt dat je maar blijft dooreten! Top muffin dus! En oja, handige tip: Leg de muffins nadat ze zijn afgekoeld in de vriezer! Zo kom je niet in de verleiding om toch door te blijven eten én kun je er elke dag eentje ontdooien om jezelf ’s middags mee te trakteren!
Ingrediënten suikervrije chocolade muffins
Voor ongeveer 12-15 stuks
175 gr amandelmeel
3 eieren
125-135 gr Biogarde magere kwark
70 gr roomboter
50 gr extra sweet Erythritol
20 gr cacao
12 gr bakpoeder
Optioneel:
- 1/2 tl vanille bourbon
- 3 el chocolat chips van Steviala of hun gesmolten melties.
- Gehakte noten zoals walnoten of hazelnoten
Bereiding suikervrije muffins
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Smelt de boter zachtjes in een pannetje.
- Pak de kom van je keukenmachine en doe hier alle ingrediënten in.
- Meng alles door elkaar tot je een mooi beslag hebt.
- Vul 12 muffinvormpjes en zet voor 30 minuten in de oven. Let op: leg na zo’n 20 minuten een stuk aluminiumfolie over de muffins om te voorkomen dat ze verbranden!
- Laat ze volledig afkoelen alvorens je ze in een trommel bewaart of invriest.
Heb je meer zin in een koekje? Met een lekkere vulling? Maak dan deze Suikervrije Oreo Koekjes!