Koolhydraatarm en suikervrij
Deze koekjes zijn echte lifesavers als je net begint met suikervrij eten, met het candidadieet of met een koolhydraatarm dieet waarbij je suiker wilt mijden. Ze zijn zoet van smaak, maar niet té. Ideaal dus als je wilt voorkomen dat je maar door blijft eten. Let wel op dat ze veel vet bevatten door de boter en het amandelmeel en dus aardig kunnen aantikken in calorieën. Gratis tip? Doe de koekjes in de vriezer (wanneer ze helemaal zijn afgekoeld) en pak een half uurtje van te voren 1 koekje uit de vriezer om van te genieten.
P.s. Op deze tijdelijke foto zie je de koekjes die net uit de oven komen. Ik heb ze er net iets te lang in laten zitten (volle 20 minuten) waardoor ik ze net wat te donker vind. Opletten geblazen dus die laatste minuten!
Ingrediënten
140 gr amandelmeel
60 gr hazelnootkruimels
50 gr erythritol
90 gr boter
1 ei
1/2 tl vanille extract of bourbon
Snuf zout
Bereiding suikervrije koekjes
- Doe de amandelmeel, hazelnootkruimels en erythritol in een kom.
- Smelt de boter (of gebruik boter op kamertemperatuur en roer dat er doorheen).
- Kluts het ei.
- Doe de boter en het geklutste ei bij het amandelmeel en voeg ook het vanille extract toe. Roer en prak door elkaar tot een mooi, redelijk stevig deeg.
- Neem twee stukken plastic folie en verdeel het deeg in 2 stukken. Leeg beide als een dikke sliert in het folie en rol op.
- Voor de snelheid leg je deze 10-15 minuten in de vriezer (niet vergeten eruit te halen!). Door het deeg goed af te koelen wordt het wat steviger en kun je het makkelijker snijden!
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Haal de rolletjes uit de folie en snijd in plakjes van een centimeter en leg ze op een vel bakpapier. Je kunt nu eventueel met een vork nog een leuk patroontje op je koekjes maken (hierdoor worden ze ook iets platter en daardoor later ook iets harder). Eventueel kun je er nog een walnoot, hazelnoot, amandel op drukken.
- Zet nu voor 20 minuten in de oven. Controleer na 15 minuten hoe het met je koekjes gaat.
- Laat de koekjes volledig afkoelen! Wanneer ze nog heet uit de oven komen zijn deze koekjes met amandelmeel nog wat slap maar door ze te laten afkoelen worden ze hard(er).
Je kunt de koekjes een paar dagen bewaren. Mijn tip: doe ze in de vriezer! Zo kun je er veel langer van genieten en heb je altijd een gezond suikervrij koekje bij de hand!
2 comments
Die amandelkoekjes! Heerlijk, gisteravond met mijn dochter gemaakt! Met een streng candidadieet was dit echt een welkom wat zoets en niet slecht/ schuldig voelen!
Ha Junia, wat leuk om te horen dat je de koekjes hebt gemaakt én dat je ze heerlijk vindt! Ze zijn voor mij ook echt m’n healthy pleasure om suikervrij eten vol te kunnen houden! Groetjes Marije