Makkelijk en smakelijk zalm recept
Een verrassende combinatie van zalm met sperziebonen, zoete aardappel en paprika. Vult enorm!
Ingrediënten zalm, sperziebonen, zoete aardappel 2 personen
1 zalmfilet
1 gele paprika
1 rode paprika (of 3 geroosterde stukjes paprika uit een pot)
100-200 gr sperziebonen
2 middelgrote zoete aardappels
Uit de voorraadkast:
1 sjalotje
1 teen knoflook
paprikapoeder
canjunkruiden (optioneel)
olijfolie
citroensap
peper & zout
Makkelijk zalm gerecht maken
1. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Kies je ervoor om zelf de rode paprika te roosteren, dan vind je hier een instructiefilmpje.
3. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
4. Bak deze voor circa 15-20 minuten in een beetje kokosolie of middelmatig vuur. Regelmatig keren.
5. Doe een beetje olie in een ovenschaal, leg hier de zalmfilet in en zet hem voor 20 minuten in de oven.
6. Het sausje maak je door de geroosterde paprika, het teentje knoflook en wat olijfolie fijn te maken (in bijvoorbeeld het hakbakje van de staafmixer).
7. De sperziebonen kook je voor circa 4-8 minuten (afhankelijk van hoe hard of zacht jij ze wilt hebben).
8. Snijd de gele paprika in reepjes en snijd het sjalotje fijn. Deze kun je even kort bakken (ik deed dit in de pan van de zoete aardappels nadat deze klaar waren 😉 ).
Alles serveren op een bord en eet smakelijk!
Variatietips
♥ Voeg lekker wat olijven toe!
♥ Geen zin in het sausje? Je kunt het ook weglaten!