Suikervrije muesli maak je zelf
Zelf suikervrije muesli maken is een leuk en makkelijk klusje. Je kunt het recept hieronder volgen of de verhouding qua noten veranderen en andere noten toevoegen. Ik vind hazelnoten van zichzelf al een lekkere, zoetige smaak hebben en daarom ideaal om in deze suikervrije muesli te stoppen.
Ik maak altijd graag lekker veel want eenmaal afgekoeld, kun je deze muesli goed bewaren in een afgesloten pot! Heel lekker met yoghurt of kwark en bijvoorbeeld nog wat blauwe bessen erbij.
Ingrediënten suikervrije muesli (8-10 porties)
75 gr hazelnoten
75 gr amandelen
50 gr walnoten
4 tl koek- en speculaaskruiden
2 el kokosolie
4 el lijnzaad
3 el zonnebloempitten
stevia naar smaak
Variatietips
♥ Vervang de koekkruiden door kaneel.
♥ Voeg andere noten toe zoals paranoten of macadamia.
♥ Voeg pompoenpitten toe.
Zelf suikervrije muesli maken
1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Hak de noten grof.
3. Smelt de kokosolie.
4. Voeg de overige ingrediënten toe aan de kokosolie en roer goed door elkaar.
5. Verspreid het mengsel op een vel bakpapier en bak de muesli in circa 15-20 minuten. Hussel tussendoor even door elkaar. Merk je nou dat je bakpapier erg vet/vochtig wordt, vervang deze dan even halverwege.
Houd ook in de gaten dat de muesli niet verbrand en laat de muesli goed afkoelen voordat je die in een pot bewaard.
1 portie = 1 ruime eetlepel (maar er meer van nemen mag altijd natuurlijk 😉)
6 comments
Darm moeiliijk heden ,als ik gist suiker melk producten,tomaat en penneceline ook alergich voor.
Aub graag word ik op de hoogte geho uden,en lees ik wat er allemaal bij hoort.en heelgraagde recepten en reactie.dank u wel.
Hoi Jeanne,
Alle recepten staan op deze site.
Groetjes Marije
Dank je wel.Marije.
Hallo Marije,
Ik heb ook ergens gelezen dat je helemaal geen noten mag eten tijdens een Candida dieet. Dit is niet jouw ervaring?
Groeten Nikki
Hoi Nikki, het klopt inderdaad dat sommigen zeggen dat je geen noten mag omdat noten schimmels kunnen bevatten. Ikzelf heb de noten nooit laten staan, er zitten zoveel goede stoffen in! Ik let goed op de kwaliteit van de noten (hoe oud zijn ze, hoe zien ze er uit). Groetjes Marije