De combinatie van kokosmelk met oregano lijkt misschien wat gek, maar geloof me, de smaak van dit gerecht is erg lekker! Give it a try!
Ingrediënten (2 personen):
2 kipfilets in blokjes
2 ui in stukjes
2 aubergines in blokjes
3 teentjes knoflook
tomatenblokjes in blik
3 eetl kokosmelk
tandoori- of kip- of canjunkruiden
oregano
zilvervliesrijst
Bak de blokjes aubergine in kokosolie (neem een grote koekenpan) en doe er peper over en een beetje zout. Echt even lekker doorbakken zodat de blokjes goed verkleuren en daarna kun je ze apart zetten.
Pan schoonmaken en nieuwe olie erin om aanbranden te voorkomen.
Bak nu de stukjes kipfilet even kort aan en voeg daarna de ui en knoflook toe. Voeg een minuutje later ook een halve eetlepel kruiden voor de kip toe. Ik heb simple kipkruiden van de AH gebruikt, erg lekker.
Dan tomatenblokjes toevoegen, de kokosmelk en een flinke eetlepel oregano. Doorroeren en de aubergine erbij. Nog even een paar minuten laten sudderen en opdienen met zilvervlies- rijst.
Variatietips:
– Voeg stukjes ananas toe voor een frisse bite.
– In plaats van kokosmelk kun je ook crème fraîche gebruiken.
Macro’s:
Op basis van ingrediënten voor 1 persoon: 335 gr aubergine, 55 gr rode ui, 5 gr kokosolie, 100 gr kip, 200 gr tomatenblokjes uit blik, 40 gr kokosmelk (is ongeveer 5 eetlepels), 50 gr zilvervliesrijst (65 kcal-13,2 kh).
380 kcal
35.5 kh
33 eiwit
9.6 vet
10.8 vezel