Home Het 7-daagse Puur Eten Detox Plan

Het 7-daagse Puur Eten Detox Plan

Dáág overtollige kilo’s en gebrek aan energie!

Ben je dat plofferige gevoel ook zat? Die extra kilo’s op de weegschaal? Het gebrek aan energie? En misschien ook wel die irritaties in je buik? Het kan anders!

Uit ervaring weet ik dat dit detox programma je binnen een week een ander gevoel kan geven! Meer energie, meer enthousiasme en meer rust in je buik.

En daarbij nog afvallen ook! Als het nodig is dan hè! Want als jij jezelf voedt met heerlijke pure ingrediënten dan is een slanker lichaam het logische resultaat!

7 dagen detox plan
Detox smoothie: kersen met amandelmelk

Wat kun je bereiken met een goede detox?

✔ Afvallen
✔ Meer energie
✔ Plattere buik
✔ Kilo’s verliezen
✔ Betere stoelgang

De vloeibaar-vast-vloeibaar methode

Je wilt je spijsvertering niet stilleggen, maar juist stimuleren om zijn werk nog beter te doen. Wanneer je vaste voeding die goed te verteren is combineert met vloeibare maaltijden die nóg makkelijker te verteren zijn, verklein je de last op je spijsvertering. Hierdoor kom je sneller in de detox modus en kan je lijf langer en dieper ontgiften! De vloeibaar-vast-vloeibaar methode werkt! En dat is de reden dat dit detox plan deze methode hanteert! Dus ’s ochtends een vloeibare smoothie, ’s middags een vaste maaltijd en ’s avonds een soep.

Ik ben dit detoxplan gaan doen om af te vallen, maar heb zoveel meer bereikt! Ik voel me fitter, blijer en eet nu een stuk gezonder!

Femke Janssen

Detox plan vol heerlijke smoothies, maaltijdsalades & soepen

Iedere dag start je met een lekkere zoete smoothie! Wat dacht je van de passievrucht met mango smoothie? Of een kersen-kokos smoothie? Alle smoothies staan bol van ingrediënten die je lijf zullen voeden. Als lunch eet je een heerlijke, goed vullende maaltijdsalade of sushibowl en voor het avondeten staat er een warme soep op het menu. Zo eet je iedere dag wat zoets én wat hartigs voor een lekker voldaan gevoel!

Detox plan voor 7 dagen

Geschikt voor:
✔ Vleeseters
✔ Vegetariërs
✔ Veganisten

Elke ochtend had ik zin in m’n smoothie. De detoxweek is voorbij gevlogen en was echt heel goed te doen. Ik eet de gerechten nog regelmatig!

Mylène Ouwekerk

Wat krijg je in het e-book:
✔ Een planning + recepten voor een week lang detoxen.
✔ Veel tips om je detox te boosten!
✔ Handig aantekeningenveld om je aanpassingen in een recept bij te houden.
✔ Uitleg over wat de ingrediënten voor je lijf doen!
✔ Gratis heerlijke meditatie oefening
✔ Invulschema om je resultaat bij te houden!
✔ Printvriendelijk e-book van 37 pagina’s!
✔ 5 bonusrecepten voor nog meer variatie!

Elke ochtend had ik zin in m’n smoothie. De detoxweek is voorbij gevlogen en was echt heel goed te doen. Ik maak er nog regelmatig wat uit.

Mylène Ouwekerk

Dit is het fijnste detoxplan dat ik tot nu gevolgd heb. Ik keek ’s ochtends al uit naar mijn smoothie en ’s middags naar de salade. De soepen ’s avonds vond ik iets minder, maar wel heel goed te doen. Ik sliep na een paar dagen al veel beter, had na een week al geen snaaitrek meer en ben ook nog wat afgevallen. Ik heb me voorgenomen deze detox ieder kwartaal te gaan doen!

Emily Vaandrager

Topprogramma! Heel duidelijk menu, lekkere recepten en veel tips! Na een week voelde ik me al fitter en slanker. De smoothies neem ik nog ieder weekend en citroensap elke ochtend. Ik zie door dit programma in hoe makkelijk ik gezonder kan leven. Echt een aanrader dus!

Andrea van Vliet

Ik ben dit detoxplan gaan doen om af te vallen, maar heb zoveel meer bereikt! Want ik ben niet alleen 2 kilo afgevallen, ik voel me gewoon fitter, blijer en eet nu een stuk gezonder!

Femke Janssen


Veel gestelde vragen

1. Hoe is het 7-daagse Puur Eten Detox Plan opgesteld?
In dit detox programma wordt de vloeibaar-vast-vloeibaar methode gehanteerd. Als ontbijt krijg je heerlijke zoete smoothie recepten, voor iedere dag een nieuw recept. Als lunch eet je een rijke en heel gevarieerde salade en voor het avondeten eet je warme, hartige soepen.

2. Mag ik langer dan 7 dagen detoxen?
Ja, de vloeibaar-vast-vloeibaar methode is geschikt om langer dan 7 dagen toe te passen. De recepten zijn zo samengesteld dat je lichaam de benodigde nutriënten krijgt.

3. Ik heb toch een dag meer gegeten/andere dingen gegeten dan in het programma staan, moet ik nu opnieuw beginnen?
Nee, je hoeft niet opnieuw te beginnen. Pak gelijk de draad weer op en let op dat je voldoende water drinkt. Je zou kunnen overwegen om er een extra detox dag aan vast te plakken om alsnog alles uit je detox te halen. Zie een moment van falen als een kans om gelijk weer door te pakken! Iedere keer dat je gelijk de draad weer oppakt, programmeer je je brein dat je een doorzetter bent!

4. Ik houd niet van broccoli, wat nu?
Je kunt gerust een soep van een andere dag maken en die een dag extra eten.

5. Ik heb echt veel honger tussen de maaltijden, is dit normaal?
De hoeveelheid honger die je ervaart kan afhankelijk zijn van je eetpatroon vóór de detox. At je toen de hele dag door? At je grote hoeveelheden? At je ongezond? Dan kan het zijn dat je lichaam enorm moet omschakelen naar drie keer per dag heel gezond eten. Let erop dat je ieder uur een glas water drinkt. Eventueel kun je een keertje de appeljuice maken die bij de voorbereidingstips staat om je honger te stillen. Blijf je bedenken dat dit programma slechts 7 dagen is. Maak een wandelingetje buiten, bel een vriend of vriendin of schrijf in je dagboek hoe je je voelt en wat dit gevoel bij je oproept.

6. Mijn ontlasting is erg hard of ik raak verstopt, wat moet ik doen?
Zorg ervoor dat je overdag ieder uur een glas water drinkt. Neem ’s ochtends psylliumvezels met een glas warm water, de vezels zorgen voor een soepelere ontlasting. Neem voor het slapengaan een eetlepel olijfolie. Dit klinkt misschien heel goor, maar is heel effectief om je ontlasting soepeler te maken. Mijn tip is om gelijk na de eetlepel olijfolie een glas citroenwater te drinken om de smaak van de olijfolie te neutraliseren.

7. Mag ik iets anders drinken dan water?
Water is key. Je kunt de smaak van water opleuken door citroen, munt, komkommer of gember toe te voegen. Ook groene thee en gemberthee zijn toe gestaan en in het detox plan wordt uitgelegd wat hier de voordelen van zijn. Wil je echt een keer iets anders maak dan de appeljuice op bladzijde 12.

8. Mag sporten tijdens het detoxen?
Inspanningen zoals wandelen en yoga zijn zelfs een aanrader tijdens je detox omdat het je hartslag verhoogt, je bloed sneller rond laat pompen en je laat zweten waardoor je sneller afvalstoffen kwijtraakt. Wanneer je aan zwaardere trainingen wilt doen, is het zaak jezelf goed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat je niet uitdroogt en dat je stopt wanneer je je zwak of duizelig begint te voelen. Je zet met de detox je lichaam al flink aan het werkt en hoeft het niet te overdrijven natuurlijk!

9. Is het detox plan geschikt voor het candidadieet?
In de recepten wordt gebruik gemaakt van fruit. In de eerste fase van het candidadieet is fruit niet toegestaan. Vanaf fase 2 zou je appels en blauwe bessen mogen toevoegen. Dan zou je ook het detox plan kunnen volgen. De recepten in het detox plan waarin bijvoorbeeld ananas of mango wordt gebruikt, kun je dan wisselen met recepten waarin appel, blauwe bes of avocado wordt gebruikt.


Ik geloof dat je goed voelen een combinatie is van je mindset, je lijf en je voeding. Voed jezelf op een gezonde manier en je zult je kalmer en krachtiger voelen. Denk over jezelf op een liefdevolle manier en je zult makkelijker keuzes maken die goed en gezond voor je zijn!

Marije Kat


Wil je nu niet detoxen, maar wél graag gezonder eten? Kijk dan eens bij de e-books van Starten met het Candidadieet! Die staan boordevol heerlijke suikervrije recepten. Laat je inspireren met weekmenu’s en veel gevarieerde maaltijden!