Lekker recept met rijst en kip
Dit gerecht is yummy in your tummy! Heel makkelijk om te maken en echt een lekkere en verrassende smaak!
Ingrediënten kipcurry met yoghurt (4 personen)
1 ui
700 gr bloemkool & brocoliroosjes
300-500 gr kipfilet
2 pakken tomato frito (330 ml per pakje)
Bakje munt
150 gr griekse yoghurt
2 el garam masala
1 kippenbouillontablet of 1 eetl groentebouillonpoeder
Rijst naar smaak
250 gr heet water
Kokosolie
Curry met kip en muntyoghurt maken
1. Snijd de munt fijn en roer door de yoghurt en zet apart.
2. Bereid de rijst. Ik gebruik zelf bruine rijst en die moet 25 minuten koken dus daar begin ik mee.
3. Snijd de kipfilet in blokjes.
4. Verhit kokosolie in een koekenpan en bak de kip met wat peper en zout en zet apart.
5. Snijd de ui fijn.
6. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak de ui met de garam masala voor 2 minuten.
7. Maak de bloemkool- en brocoliroosjes wat kleiner en voeg toe aan de pan en bak een minuutje mee.
8. Voeg nu de tomato frito toe, het bouillonblokje, het water en wat peper en zout.
9. Breng alles aan de kook en laat 10 minuten doorkoken met de deksel op de pan. Af en toe roeren.
10. Voeg de stukjes kip toe en bak alles een minuutje door.
11. Serveer de rijst met de kip en voeg wat van de muntyoghurt toe.
Variatietip
♥ Vervang de munt door koriander.