Pannenkoek met courgette en boekweitbloem
Whoaaaaa, ‘gewone’ pannenkoek move over! Courgettepannenkoek it is!
Mijn verwachtingen waren laag toen ik deze pannenkoekjes ging maken, maar ik ben heel blij verrast!
De pannenkoekjes zijn gezoet met ahornsiroop dus niet geschikt voor starters van het candidadieet. Ben je bezig met het candidadieet of kun je niet tegen suiker? Vervang de ahornsiroop door wat stevia! Ook lekker!
Ingrediënten courgette pannenkoek (circa 16 kleintjes of 5 grote)
80 ml amandelmelk
260-300 gram courgette
165 gram boekweitmeel (of bloem)
3 eieren
3 eetl (wijnsteen) bakpoeder
3 eetl ahornsiroop (marple syrup)
1 flinke theelepel kaneel
mespuntje zeezout
Courgettepannenkoek maken
1. Doe de amandelmelk in een blender en breek er de drie eieren boven.
2. Was de courgette, snijdt hem in grove stukken en doe ook in de blender.
3. Doe hier de ahornsiroop, kaneel en het zeezout bij.
4. Zet de blender aan en mix de boel tot een gladde massa.
5. Voeg het boekweitmeel en het bakpoeder toe en mix. Je zult merken dat misschien niet alles van de bovenkant naar beneden gaat. Help de boel dan een handje door er met een lepel doorheen te husselen. Zet de de blender opnieuw aan en zorg dat alles goed gemengd is.
6. Pak een koekenpan en doe er een klontje boter in.
7. Je kunt zelf kiezen of je kleine pannenkoekjes wilt maken of 1 grote. Bak de pannenkoek(jes) op laag vuur.
8. De kleintjes zul je sneller kunnen draaien dan de grote. Als je een grote maakt, wacht dan met omdraaien totdat de bovenkant gestold is. Dan is omdraaien met een spatel een makkie!
Tip: Voor iedere nieuwe pannenkoek, veeg ik even de pan schoon met keukenpapier en doe er een nieuw klontje boter in. Hiermee voorkom je dat je boter en dus je pannenkoek aanbrandt!
Serveren met een beetje ahornsiroop, een plakje geitenkaas, blauwe bessen of wat ontbijtspek!
Variatietips
♥ Serveer met een plakje geitenkaas.
♥ Serveer met wat ahornsiroop.
♥ Serveer met blauwe bessen of ander fruit.
♥ Vervang de boekweitbloem door tarwebloem.
♥ Kun je niet tegen suiker? Vervang dan de 3 eetlepels ahornsiroop door stevia!
2 comments
Hoi, hele fijne recepten! Ik heb wel enkele opmerkingen, in surimi zit suiker en rozijnen bevatten vaak schimmels dus niet aan te raden tijdens candida dieet! Groeten Josje
Ha Josje, dankjewel voor je berichtje en fijn dat je dit nog even toevoegt! 🙂 Groetjes Marije