Koolhydraatarme ovenschotel met lamsgehakt
Lekkere ovenschotel!! Het lamsgehakt kan ook door andere soorten gehakt worden vervangen.
Ingrediënten ovenschotel met lamsgehakt (4 personen)
1 groentebouillonblokje
500 ml water
200 gr couscous
1 bloemkool, in roosjes
400 gr lamsgehakt
100-200 gr feta, in kleine stukjes
2-3 tenen knoflook, geperst
2/4 bosje verse munt
1 tl gemalen komijn
olijfolie
zout & peper
Lamsgehakt met bloemkool en munt
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe de couscous in een in grote kom.
3. Breng 500 ml water met het bouillonblokje aan de kook en schenk dit over de couscous heen. Laat dit enkele minuten wellen, net zolang totdat de bouillon door de couscous is opgenomen.
4. Breek de bloemkool in roosjes en kook deze gaar in een pan of stoom hem gaar.
5. Bak het lamsgehakt met de munt, de komijn en de knoflook gaar.
6. Breng met zout en peper op smaak. Laat daarna het gehakt uitlekken in een vergiet.
7. Vet de ovenschaal in en leg de couscous op de bodem van de schaal.
8. Leg de bloemkoolroosjes over de couscous en daar bovenop het gehaktmengsel.
9. Verkruimel de feta over het gehakt heen en zet de schaal circa 15 minuten in de oven totdat de feta licht verkleurd.
Variatietips
♥ Vervang het lamsgehakt door rundergehakt.
♥ Serveer met een frisse salade.