Bleekselderij in je muffin
Deze muffins heb ik als experimentje gemaakt van dingetjes die ik nog in huis had….. en ze smaken lekker!!!
Ingrediënten hartige muffins (6 stuks)
2 eieren
1 el crème fraîche
3-4 plakjes ham
1 stengel bleekselderij
1 bosui
2 plakjes cheddar
peper & zout
Hartige muffins met bleekselderij maken
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kluts de eieren, voeg crème fraîche en peper en zout toe en kluts nog eens goed.
3. Snijd de bleekselderij en bosui fijn en de ham in reepjes en voeg toe.
4. Vet een muffinvorm in met wat olijfolie en leeg op de bodem een stukje bakpapier (dit kun je ook weglaten maar dan kost het iets meer moeite om de muffins eruit te halen) of snijd een vierkant van het bakpapier en vouw dit in de muffinvorm zodat het beslag de muffinvorm niet kan raken.
5. Schep ongeveer 2,5 eetlepel per muffin en leg bovenop een stukje cheddar.
6. Bak gaar in de oven in circa 25 minuten.
Variatietips
♥ Vervang de cheddar door geraspte kaas.
♥ Voeg andere groenten toe.
♥ Vervang de crème fraîche door een scheutje (geiten)room.