Deze vegan appelcake in 30 minuten klaar!
Deze makkelijke vegan appelcake met 7 ingrediënten is de meest makkelijke en gezondste cake die je kunt maken! De appelcake is namelijk suikervrij en gemaakt met appel en havermout. En gezoet met stevia en dus geschikt binnen talloze diëten zoals het candidadieet fase 2 of een dieet waarbij je wilt afvallen of laag in je suikers moet of wil zitten.
7 ingrediënten makkelijke vegan appelcake
Met deze hoeveelheid maak ik 7 appelpuntjes.
160 gr havermout
2 appels (circa 200 gr)
40 gr kokosolie
2 tl stevia (gemeten via een maatlepel!)
1 el zonnebloempitten
1 el pompoenpitten
1/2 tl koekkruiden
Overig:
Siliconen bakvormpjes; ik gebruik een siliconen vorm met taartpuntjes.
Bereiding makkelijke vegan appelcake
Zet je keukenmachine en vormpjes klaar en je kunt binnen 30 minuten genieten van deze makkelijke vegan appelcake met 7 ingrediënten!
- Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de kokosolie.
- Schil en ontpit de appels en doe deze met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en mix tot je een samenhangend geheel krijgt. Het is een stevige massa en dat is goed!
- Doe zo’n 2 eetlepels van de mix in de vormpje en duw aan met je vingers. Ik maak ze ongeveer 1-2 cm dik.
- Zet de vormpjes voor 15 minuten in de oven.
- De cakejes zijn zowel warm als koud heerlijk om te eten. Je kunt ze 3 dagen bewaren (luchtdicht afsluiten) of invriezen!
Serveer / topping suggesties appelcake
Je kunt deze simpele cakejes natuurlijk zonder topping eten. Ik vind het een heerlijk, makkelijk en gezond tussendoortje en ook mijn kinderen zijn er dol op. Toch kun je ervoor kiezen om deze vegan appelcake wat op te leuken met lekkere toppings. Hieronder deel ik een aantal suggesties met je:
- Blauwe bessen
- Suikervrije ahornsiroop
- Cashewnoten / amandelen / walnoten
- Suikervrije icing (dit lijkt op poedersuiker)
Wil je nog meer bite in je appelcake? Dan zou je wat gehakte walnoten of amandelen kunnen toevoegen aan het beslag.