Deze salade werd eigenlijk per ongeluk een pittige kipsalade! Ik had het recept niet helemaal goed gelezen en in de haast had ik een eetlepel sambal toegevoegd in plaats van een eetlepel. Heel pittig resultaat dus! Maar alsnog erg lekker! Zeker omdat dit een caloriearm recept is, geeft het wel veel smaak (spice ;-)) aan dit gerecht. Ook de variatietips onderaan dit recept zijn aan te raden!
Ingrediënten pittige kipsalade 2 personen
300 gr kipfilet
1 ui
3 teentjes knoflook
2 el ketchup
3 el ketjap manis (vind hier een suikervrije recept)
1 el 100% pindakaas
1-4 tl sambal (houd je van echt pittig, dan voeg je een eetlepel sambal toe!)
80 gr Rucola
1 komkommer
200 gr Cherrytomaatjes
Bereiding pittige kipsalade
- Snipper de ui en snijd de kipfilet in blokjes.
- Doe 2 theelepels olijfolie in een pan en fruit de ui en de geperste knoflook.
- Voeg de blokjes kip toe en bak even aan. Voeg ook lekker wat peper toe.
- Voeg dan de ketchup, ketjap, pindakaas en sambal toe en roer goed door elkaar.
- Snijd de komkommer in blokjes en de cherrytomaatjes in vieren.
- Leg de rucola op een bord met de komkommer en cherrytomaatjes en voeg de gebakken kip toe.
Dit recept is van De Eiwitchef. Aanrader om deze site eens te bekijken voor meer lekkere recepten.
Variatietips
♥ Voeg wat gehakte pinda’s of cashewnoten toe of kort gebakken zonnebloempitjes.
♥ Ook lekker met rijst.
♥ Voeg wat kokosmelk toe om de saus smeuïger te maken.
Macro’s
De macro’s zijn berekend op basis van 66 gr ui (1 stuk), 9 gr knoflook (3 teentjes), 10 gr sambal, 20 gr ketjap, 20 gr pindakaas, 260 gr kip, 40 gr ketchup, 2 gr olijfolie, 40 gr rucola, 100 gr komkommer (is een halve komkommer) en 100 gr cherrytomaatjes (is 6-7 tomaatjes):
Per persoon:
321 kcal
20 gr koolhydraten
36 gr eiwitten
9 gr vetten
5 gr vezels