Drie volwaardige maaltijden per dag eten is natuurlijk hartstikke goed, maar ik wil meestal tussen ontbijt en lunch en tussen lunch en diner nog wel wat eten. Het zogenaamde tussendoortje of de lekkere snack. In de supermarkt worden kleurige verpakkingen met daarin koeken e.d. als gezonde tussendoortjes verkocht. Ik weet wel beter! Heb inmiddels al geleerd dat hoe saaier de verpakking hoe volwaardiger meestal de voeding is die erin zit. Bij felgekleurde verpakking gaan automatisch mijn alarmbellen rinkelen. De ‘mooie’ verpakking moet verhullen dat de inhoud snel en goedkoop geproduceerd is met vele suikers, nepsuikers en overige lichaamsvreemde additieven. Tijd dus voor volwaardige, simpele snacks en tussendoortjes!
Rijstewafel plus
Er gaat niks boven een goede rijstewafel! Ik heb ontdekt dat ik die van de AH het lekkerst vind. Het is een dikke rijstewafel, vol van smaak. Om hem nóg lekkerder te maken smeer ik er tahin op. En om hem gezonder te maken (als ik er tijd voor heb) leg ik er nog wat dun gesneden plakjes komkommer op.
Handje noten
Klein handje amandelen, walnoten of hazelnoten. Mmmm.
Humus
Bij de natuurvoedingswinkel verkopen ze goddelijke humus in allerlei varianten. Die met koriander is bij mij favoriet. Niet goedkoop, maar wel lekker en makkelijk. Voor een lekkere snack pak ik een flinke eetlepel humus en snijd ik wat komkommer of paprika in reepjes en dip die in de humus.
Lepel notenpasta
Als ik trek heb in zoetigheid neem ik een flinke lepel notenpasta (hazelnootpasta is mijn favoriet, maar cashewnotenpasta is ook zalig). Ik neem dan kleine hapjes van de lepel en geniet van de smaak en textuur.