Vegetarische Pad Thai met tofu
Dit is zó lekker dat ik het iedere dag zou kunnen eten!
Het originele recept is van Rens Kroes, maar ik heb het wat aangepast voor een nóg lekkerder resultaat!
Geniet van alle smaken en texturen en de zalige dressing die op pindasaus lijkt.
Ingrediënten 3-4 porties
100 gram bruine rijstnoedels (of ‘gewone’ dunne noedels)
150 gr rode kool
1 rode paprika
85-100 gr winterwortel
125 gr champignons
200 gr tofu
1 rode ui
Bosje koriander
Handje ongebrande cashewnoten
1 el sesamzaad
2 teentjes knoflook
25 gr amandelpasta
1 tl honing (=2 gram)
2 el limoensap (ik heb altijd een flesje in de koelkast staan)
1 el sojasaus (Kikoman)
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma (geelwortelpoeder) -> let op, dit goedje maakt alles geel en krijg je niet schoon. Let dus goed op je kleding en aanrecht 😉
Variatietips
♥ Liever vlees erbij? Vervang de tofu dan door kip.
♥ Voeg een handje taugé toe.
♥ Liever geen honing in de dressing? Vervang deze dan door een paar druppels Stevia.
Vegetarische Pad Thai maken
1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing, spoel af met koud water en zet apart.
2. Snijd de kool in dunne reepjes en snijd de paprika en champignons in stukjes.
3. Maak met een spiraalsnijder (Spirooli) spaghetti van de wortel en snijd de tofu in blokjes.
4. Snipper de ui en de knoflook.
5. Doe twee theelepels kokosolie in een grote hapjespan en bak de rode ui glazig (ik warm de olie op de hoogste stand op en zet hem daarna iets lager). Voeg daarna de knoflook toe en de gemberpoeder en kurkuma. Hussel alles om en voeg 15 tellen later de blokjes tofu toe. Lekker alles omhusselen en op laag vuur nog vijf minuten doorbakken.
6. Nu maak je de dressing. Mijn ervaring met notenpasta is dat deze vaak klonterig en massief is. Daarom gebruik ik het bakje van de staafmixer om de dressing te maken. Uiteraard kun je het natuurlijk ook in een kommetjes maken en zelf husselen, maar met de staafmixer maak je een mooie gladde dressing. Doe de notenpasta in het bakje en voeg het limoensap, de sojasaus en honing toe. Plus 1 eetlepel water. Mix door elkaar en zet apart. Pas de dressing eventueel nog naar je smaak aan.
7. Terug naar je pan. Zet de temperatuur/het vuur hoog en voeg de rode kool, paprika en wortelslierten toe. Doe daar lekker wat peper en zout (Keltisch zeezout) bij en bak 10 minuten.
8. Voeg nu de noedels toe. Gebruik twee vorken om de noedels uit elkaar te trekken en goed te mengen met de rest. Eventueel kun je de noedels ook een beetje knippen zodat de slierten makkelijker te eten zijn.
9. Snijd de koriander grof en voeg deze samen met de cashewnoten en het sesamzaad toe en bak nog even twee minuten door op laag vuur.
10. Serveer de Pad Thai met een lepel dressing.
Macro’s Pad Thai
Berekend op basis van 150 gr rode kool, 120 gr paprika, 85 gr champignons, 85 gr wortel, 2 gr kokosolie, 200 gr tofu, 100 gr noedels van 2 cm van Conimex, 30 gr cashewnoten, 2 gr honing, 8 gr sojasaus, 12 gr limoensap, 5 gr sesamzaad, 25 gr amandelpasta.
Totaal: P.p.:
kcal 942 471
kh 71.6 35.8
eiwit 45.5 22.7
vet 49.3 24.65
vezels 19.6 9.8
3 comments
Hoi Marije,
Goedemorgen.
Net las ik bij je Pad Thai, dat je daarbij honing gebruikt. Ik heb vaker gehoord dat je bij candida geen honing mag gebruiken omdat honing voor je lichaam ook als een suiker wordt gezien. Wel een gezondere, maar toch een suiker. Het is mij niet helemaal duidelijk hoe dit past bij een candidadieet?
Vriendelijke groet,
Esther de Groot
Hi Esther, je hebt gelijk hoor! Tijdens het candidadieet moet je zeker geen honing gebruiken. Onderaan bij de variatietips heb ik daarom gezet dat je de honing zou kunnen vervangen door stevia om zo toch de dressing op smaak te brengen.
Groetjes Marije
Bedankt Marije, voor de reactie!