Vegan blauwe bessentaart
Deze taart is om van te houden! Ik maak hem graag en doordat hij in de vriezer te bewaren is, heb je altijd iets superlekkers (en gezonds) binnen handbereik! Om hem te kunnen maken heb je een goede keukenmachine nodig en een springvorm van ongeveer 18 cm. Let op dat je een paar uur van te voren de cashewnoten en amandelen in een bakje water legt (zie ingrediënten voor de vulling).
Minder geschikt als je net met het candidadieet begint i.v.m. de suikers uit de bessen, dadels en ahornsiroop.
Ingrediënten vegan blauwe bessentaart
Voor de bodem:
100 gram amandelen
150 gram dadels (kies voor Medjouls, die zijn lekker kleverig)
snufje zout
Voor de vulling:
150 gram cashewnoten (paar uur weken in water)
50 gram amandelen (paar uur weken in water)
75 gram ahornsiroop (of 75 gr honing voor niet-vegans)
8-10 druppels Stevia
75 gram gesmolten kokosolie
1 citroen (je gebruikt de rasp en het sap)
1 tl vanillepoeder (de echte he, ‘bourbon‘)
300 gram blauwe bessen
RAW blauwe bessentaart maken
1. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier (als er nog veel papier overhangt, knip ik dat even weg).
2. We beginnen met de bodem. Hak in de keukenmachine eerst de amandelen.
3. Ontpit de dadels en voeg deze toe met een snufje zout en maal fijn. Houd je keukenmachine goed vast! 😉
4. Bedek vervolgens de bodem van de springvorm met dit mengsel. Het is erg kleverig dus maak je vingers of een lepel een beetje nat om de boel te verspreiden en aan te drukken.
5. Nu gaan we de vulling maken. Spoel de cashewnoten en amandelen af en hak ze fijn in de keukenmachine.
6. Rasp de schil van de citroen (met een zesteur) en pers het sap uit.
7. Voeg de ahornsiroop (of honing), Stevia, kokosolie, rasp & sap van de citroen en de vanille toe aan de gemalen noten en meng goed tot een geheel.
8. Haal minimaal de helft eruit en verdeel dit in de springvorm over de bodem.
9. Voeg bij de overgebleven helft in de keukenmachine de blauwe bessen toe en meng goed door elkaar. Je kunt eventueel een paar blauwe bessen apart houden om bovenop te leggen.
10. Zet je taart in de vriezer om op te stijven.
TIP!
Als de taart stijf is kun je de rand van de springvorm verwijderen. Snijd een puntje af voor jezelf en laat die ontdooien in of buiten de koelkast. Als je het buiten de koelkast een beetje laat ontdooien is je taartpuntje met 15-30 minuten goed. Ga ervaren wat jij lekker vindt: nog een beetje bevroren of helemaal ontdooit of er tussenin.
Enjoy this rawfood!
1 comment
Ziet er heerlijk uit!
Zelf doe ik sinds 2002 het candidadieet, geweldig, wil niet meer anders.
Ik ben altijd op zoek naar goede recepten en ga deze zeker uitproberen.
Groetjes, Heidi