Dit is een recept van NewFysic. Ik heb er echter één stap tussenuit gehaald omdat ik merk dat het in de praktijk geen verschil maakt. In het originele recept worden de plakken aubergine namelijk nog door volkorenmeel gehaald. Ik proefde dit niet terug in het eindresultaat én het was een megaklus om te doen, dus ik heb deze stap er lekker tussenuit gehaald! Ook heb ik kruiden toegevoegd wat de smaak écht ten goede komt!
⏱️ 50 min. bereidingstijd
Ingrediënten 2 personen
1 flinke aubergine
1 eetlepel olijfolie
1/2 bosje platte peterselie
25 gram volkorenbeschuit, verkruimeld
1 teentje knoflook, geperst
2-3 tomaten, in plakken gesneden
1 courgette, in dunne plakjes
200-350 gram tomatensaus
125-250 gram mozzarella light
50-100 gram geraspte kaas 30+
1 snufje peper en zout
Gedroogde kruiden: oregano, basilicum, knoflookpoeder
Optioneel:
– Blaadjes basilicum
Tools
-koekenpan
-ovenschaal
Bereiding melanzane
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de aubergine, de courgette en de tomaat in dunne plakken.
- Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken 3 minuten, draai ze dan om en bak nog 1-2 minuten. Even op de grillplaat is ook een optie!
- Hak de peterselie fijn en meng met de beschuit. Voeg de knoflook toe en meng met de rest van de olijfolie.
- Leg een laag aubergineplakken in de ovenschaal, gevolgd door plakjes courgette en tomaat. Bestrooi de tomaat met oregano, basilicum en knoflookpoeder. Herhaal dit tot de groentes op zijn. Verdeel de tomatensaus en plakjes mozzarella erover en bestrooi tot slot met de geraspte kaas en het beschuitmengsel.
- Bak de melanzane 30 minuten in de oven.
Bron: NewFysic (met aanpassingen)