Zelf suikervrije Oreo koekjes maken
Van de echte Oreo’s blijf je eten, maar suikervrije oreo’s zelf maken is een beter idee! Ze proeven zoet, crunchy en fluffy, maar zijn wel mooi zonder suiker! Goedgekeurd door zoonlief dus een blijvertje! Het mooiste is natuurlijk om van het deeg echte rondje te maken. Bizar maar waar, ik heb geen ronde vormpjes! Dus dan maar de ei-vormpjes gebruikt van zoonlief. Oreo’s net even wat anders geworden dus, maar net zo lekker! Het originele recept komt van Steviala, maar heb ik hier en daar wat aangepast voor een naar mijn mening betere smaak. Ben benieuwd of je ze net zo lekker vindt als wij hier thuis!
Tips voor het maken van suikervrije Oreo koekjes
- Houd er rekening mee dat het deeg na bereiding nog minstens een uur moet rusten in de koelkast. Plan dus voldoende tijd in voor het maken van de Oreo koekjes.
- Zorg dat je alles van te voren hebt afgewogen zodat je meteen door kunt gaan met de volgende stap.
- Gebruik vooral bakpapier om het deeg tussen uit te rollen zodat je een mooie dunne lap krijgt én geen plakgedoe met je deegroller!
Ingrediënten suikervrije oreo’s
70 gr amandelmeel
40 gr roomboter
1 el wijnsteenbakpoeder (= 6 gr)
32 gr erythritol
1/2 tl vanille bourbon
35 gr cacao
1 ei
8 druppels stevia
Vulling
75 gr roomboter
40 gr icing
1/2 tl vanille extract
Bereiding suikervrije oreo
- Zeef het amandelmeel en de cacao boven een kom (van bijvoorbeeld je keukenmachine).
- Voeg de bakpoeder toe en de vanille bourbon.
- Smelt de roomboter, voeg hier de erythritol aan toe en roer goed door.
- Voeg nu het botermengsel toe aan je kom en voeg ook de stevia toe en het ei.
- Meng alles goed door elkaar.
- Pak een stuk plastic folie en wikkel hier je deeg in en leg voor een uur in de koelkast.
Heeft je deeg minstens een uur in de koelkast gelegen? Dan kun je doorgaan met de volgende stap: - Verwarm de oven op 180 graden.
- Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol met een deegroller tot een mooie grote plak.
- Steek hier nu de koekjes uit en leg ze meteen op een bakpapiertje op een bakplaat.
- Van het deeg dat over is rol je opnieuw een lap uit tussen de bakpapiertjes en steek je weer koekjes uit. Dit herhaal je tot je deeg zo goed als op is.
- Zet je Oreo koekjes nu voor 12 minuten in de oven.
- Laat ze daarna volledig afkoelen voordat je ze gaat vullen!
13. Voor de vulling klop je roomboter luchtig (ik gebruik hier een elektrische garde voor en een smalle mengbeker).
14. Voeg de icing en vanille toe en mix nog eens goed door.
15. Wil je heel secuur werken dan kun je vulling nu in een spuitzak doen en daarmee je koekjes vullen. Ik vind dit én teveel gedoe én ik vind dat ik dan teveel vulling verlies, dus ik doe het anders! Ik lepel gewoon wat vulling op een koekje en druk daar een ander koekje op! Misschien niet zo mooi of netjes, maar wel net zo lekker! En snel!
16. Zet je gevulde koekjes nu voor een uurtje in de koelkast zodat de vulling steviger wordt. En dan…. genieten maar!