Even geen fancy foto van deze suikervrije pepernoten / kruidnoten omdat ik het recept zo snel mogelijk met jullie wil delen! En in the end gaat het toch ook om de smaak? Zoals je op de foto kunt zien heb ik op deze suikervrije pepernoten een laagje eigeel gedaan. Dit zorgt ervoor dat ze lekker knapperig zijn geworden. Ik zal nog eens experimenteren of ik dat nog iets mooier kan maken want eerlijk is eerlijk, zonder dat eigeel zouden ze er mooier uitzien!
Maargoed, terug naar de smaak! Die is goed! Maarrrr, het is wel een klus om al die pepernoten te draaien! Het deeg maken is zo gepiept, maar het echte werk zit dus in het draaien van al die kleine balletjes 😉
Ingrediënten
100 gr amandelmeel
10 gr kokosmeel
1 el koek & speculaaskruiden
30 gr erythritol
2 tl vloeibare stevia
Mespuntje baking soda
Mespuntje zout
1 eiwit (bewaar het eigeel voor het insmeren)
60 gr boter
Bereiding suikervrije pepernoten
- Klop het eiwit stijf met het zout. Ik gebruik hiervoor een handmixer!
- Voeg de erythritol toe en klop weer goed door.
- Smelt de boter. Dit kan met de magnetron maar die gebruik ik liever niet. Ik smelt de boter in een bakje dat ik in een pannetje kokend water zet. Gaat super!
- Voeg alle droge ingrediënten toe aan het eiwit en mix door elkaar.
- Voeg de vloeibare stevia en boter toe en mix tot je een deeg krijgt.
- Dit deeg kun je met een spatel uit de bak halen en als een bolletje in wat plastic folie wikkelen. Leg deze bol voor een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven op 150 graden en maak van het beslag kleine balletjes en leg die op een bakvel op je bakplaat. Druk ze zachtjes aan en besmeer ze met wat eigeel.
- Zet de pepernoten voor 10 minuten in de oven en verhoog dan de temperatuur naar 200 graden en laat de pepernoten 5 minuten doorbakken.
- Haal uit de oven en leg je bakpapier met pepernoten gelijk op de koude vloer. Hierdoor koelen ze sneller af en worden ze knapperiger.
- Wanneer ze eenmaal goed zijn afgekoeld kun je ze luchtdicht bewaren.
Het originele recept komt van Zoet Recepten (ik heb stevia toegevoegd voor nog meer zoetbeleving in de smaak). De website is zeker een bezoekje waard want alleen haar foto’s zijn al om van te watertanden!